spot_img
duminică, noiembrie 24, 2024
HomeAdvertorialCe pești poți crește într-un acvariu

Ce pești poți crește într-un acvariu

Nimic nu este mai interesant decât să alegi pești noi pentru un acvariu proaspăt amenajat. Cu toate acestea, peștii pe care îi alegi vor avea un impact mare asupra succesului sau eșecului acvariului. Din păcate, mulți proprietari de pești noi fac alegeri greșite, își pierd imediat sau parțial peștii și renunță la păstrarea unui acvariu în cele din urmă.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Cele mai mari două erori făcute la alcătuirea  unor noi acvarii de pești sunt  adăugarea a prea mulți pești la un moment dat și alegerea speciei greșite. Iată care este succesul unui acvariu reușit, urmând acești pași de bază, dar importanți.

Câți pești?

Când te gândești la mulțimea de pești frumoși de la magazinul de animale de companie, amintește-ți un singur cuvânt: moderație. În majoritatea cazurilor, doar doi sau trei pești ar trebui introduși inițial în acvariile de pești. Odată stabilit ciclul azotului și după ce acvariul are o anumită stabilitate, se pot adăuga încet pești suplimentari. Cu toate acestea, aceeași regulă se aplică la adăugarea următoarei runde de pești. Moderație: trebuie să adaugi doar câțiva pești la fiecare etapă.

Factori în alegerea peștilor

Proprietarii de pești tind să opteze pentru peștii cei mai arătoși cu care să populeze acvariile de pești. Peștii drăguți sunt uneori alegeri acceptabile pentru începători, dar există și alți factori mai importanți de luat în considerare. Un pește ar potrivit pentru un acvariu trebui să aibă aceste calități:

  • Tolerează o varietate de condiții de apă, în special condițiile de la început
  • Acceptă o varietate de alimente și este ușor de hrănit
  • Nu devine prea mare
  • Nu este agresiv
  • Este compatibil cu o varietate de alți pești (cu excepția cazului în care creezi un acvariu cu o singură specie)

Peștii care fac parte din bancuri mici sunt, în general, peștii buni pentru a fi adăugați la început, dar ai grijă să nu adaugi un banc întreg simultan dacă acvariul este nou. Dacă vrei mai multe specii, nu începe cu toate în același timp. În schimb, construiește un acvariu stabil cu actualii pești înainte de a începe să adaugi următoarea specie.

Tetras, de exemplu, sunt un tip de pește de evitat în orice acvariu nou. Majoritatea sunt mai sensibili la condițiile de apă decât alți pești și adesea nu vor supraviețui ciclului inițial de pornire. În general, este mai bine să aștepți până când acvariul este matur înainte de a adăuga Tetras.

Pești potriviți pentru acvariu

Barb: Barba de cireș, Barba roz, aurie, rubinie, violetă și Ticto sunt bune pentru acvariile de pești la început. Evită Barbul Tinfoil și Spanner din cauza dimensiunii și evită Barbul Tiger, deoarece aceștia tind să sfâșie și să fie certăreți.

Danios: Zebra, Leopard și Pearl Danios sunt buni. Evită Giant Danios, datorită dimensiunii lor.

Rasboras: Harlequin și Scissortail sunt alegeri bune.

Somnul (unele soiuri): Corys bronz sau auriu, Cory pătat, Cory Bandit și Cory Panda sunt bune. Evită Plecos, cu excepția cazului în care ai un acvariu mare sau ai un magazin local pentru animale de companie care îi va lua înapoi atunci când devin prea mari pentru acvariul tău.

Rainbowfish: Boesman, Neon și Celebe sunt toți buni.

Deși lista pare mică, există o varietate dintre care să alegi. Odată ce acvariul tău se maturizează, te poți întinde către alte specii de pești.

Primul pește greșit

Dacă te întrebi de ce peștele tău preferat nu se află pe lista „primul pește bun”, iată câțiva pești populari pe care nu ar trebui să îi adaugi în noul tău acvariu de apă dulce.

Somn (unele soiuri): Mulți somni sunt sensibili la ciclul de pornire sau cresc prea mari pentru a fi buni ca primi pești. De exemplu, Pleco comun este un pește rezistent, dar crește până la a fi foarte mare. Otocinclus este mic, dar foarte sensibil la toxinele care sunt de obicei prezente într-un acvariu nou.

Goldfish: Goldfish sunt pești de apă rece care produc cantități abundente de deșeuri, ceea ce înseamnă că necesită un acvariu mai mare pentru ei înșiși.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer senin
-0.4 ° C
-0.4 °
-0.4 °
86 %
2.7kmh
4 %
Dum
2 °
lun
4 °
mar
3 °
mie
3 °
joi
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Având în vedere că se apropie sărbătorile, s-au montat semne și pentru musafiri.

EDITORIAL

La treizeci și de ani după căderea oficială a comunismului, în România procesul electoral a devenit un spectacol mai degrabă decât un act de...

EPIGRAMA ZILEI

Tot votând răul cel mai mic N-am realizat nimic Așadar și prin urmare Încercăm cu ăla mare?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...