Ada Macovei, oficial care va fi, începând cu 1 septembrie, insepctor şcolar general, le-a mulţumit astăzi colegilor care au făcut tot posibilul pentru asigurarea unui învăţământ de calitate în perioada care se va încheia la 31 august.
„Ne dorim să continuăm activităţile începute şi, bineînţeles, proiectele şi programele Ministerului Educaţiei în domeniul învăţământului. Nu pot să nu amintesc faptul că este în continuare un an dificil, că am avut cursuri suspendate şi acum ar trebui să facem tot posibilul pentru ca deschiderea anului şcolar şi continuare să fie în formatul fizic, faţă în faţă, cât mai mult timp, astfel încât elevii şi profesorii să poată să recupereze decalajele înregistrate fără vina dumnealor în ultima perioadă”, a declarat Ada Macovei.
„Ne dorim ca toţi profesorii să intre la ore”
Noua echipă a IŞJ are trei aşteptări pentru buna desfăşurare a activităţii didactice. „Şcoli performante, asta înseamnă în primul rând învăţământ în format fizic, iar dacă va fi online, cu aceeaşi rigoare ca şi cum ar fi faţă în faţă. Ne dorim ca toţi profesorii să intre la ore, orele să se desfăşoare cât mai bine din punct de vedere educativ şi educaţional, iar rezultatele şcolare să fie mai bune decât cele înregistrate în ultimii ani”, a spus Ada Macovei.
Al doilea lucru vizează curăţenia din şcoli pentru că, indiferent de dotările şi de modernizările prin care au trecut unităţile de învăţământ în ultima perioadă, „o şcoală curată este o şcoală atractivă şi un mediu propice dezvoltării din toate punctele de vedere a elevilor şi, bineînţeles va asigura un climat de linişte şi de bine colegilor noştri profesori”.
Potrivit noului inspector şcolar general, un lucru important este şi siguranţa din mediul educaţional. „Ultimul lucru lucru esenţial pe care ni-l dorim se referă la şcoli sigure pentru că suntem în continuare în contextul pandemic, încercăm să asigurăm împreună cu toate autorităţile locale toate condiţiile – materiale, dezinfectanţi, măşti pentru copii şi tot ce este necesar pentru ca şcolile să fie sigure din punct de vedere al sănătăţii şi al diminuării riscului de îmbolnăvire. De asemenea, şcoli sigure înseamnă şi şcoli în care există un climat de linişte, de bună înţelegere între colegi, o atitudine corespunzătoare faţă de elevi, faţă de părinţii acestora, astfel încât, conflictele de orice natură să fie mult diminuate şi chiar, dacă se poate, să fie evitate, pentru că avem cu totul şi cu totul alte priorităţi decât să soluţionăm la nivelul judeţului şi chiar la nivelul Ministerului Educaţiei diferite conflicte care apar între colegii noştri şi copii şi părinţi şi nu sunt chiar întotdeauna lucrurile acestea în regulă”, a mai afirmat Ada Macovei.