Peste 60 de meşteri populari au luat parte la cea de-a XIV-a ediție a Târgului Meșterilor Populari, care a debutat vineri, 6 august. Aceştia au venit din peste zece zone ale țării. Evenimentul, care s-a încheiat pe 8 august, a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în colaborare cu Consiliul Judeţean, Primăria Botoşani şi Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova.
Printre particpanţi s-au numărat Dănuța Stan (Bălușeni, Botoșani), Andronache Niculina și Raluca (Vorona, Botoșani), Silion Georgeta și Dumitru (Tocileni, Botoșani), Preot. Vasile Ioniță (Dumbrăveni, Suceava), Florin Cramariuc (Șcheia, Suceava), Virgil Moldovan (Gura Humorului, Suceava), Ema Pavăl (Suceava), Ion și Viorica Ilioaia (Ruginoasa, Iași), dar și Maria Neamțu (Nemțișor, Neamț). De asemenea, au mai fost prezenți și Ion și Ana Bîscu (Horezu, Vâlcea), Gușatu Iordan ( Băbeni, Vâlcea), Jano Jozsepf (Sfântu Gheorghe, Covasna) și Alexeev Maxim (Dubăsari, Republica Moldova).
„Vreau să mulțumesc organizatorilor pentru condițiile și pentru efortul depus pentru a ne putea desfășura activitatea ca expozanți. Am să vorbesc din partea meșterilor și pentru meșteri. Dragii mei, aveți curaj și ieșiți în față cu cele mai bune lucruri, nu încercați să copiați, aduceți doar din suflet, din vatra voastră moșească cele mai bune lucruri și astfel o să fiți apreciați. Fiți voi înșivă, acei meșteri renumiți care au fost și sper să dăinuie pe aceste meleaguri”, a declarat Florin Cramariuc, președintele Asociației Meșterilor din Bucovina.
Scopul târgului a fost acela de a promovarea meșteșugurilor tradiționale, respectiv, olărit, prelucrarea artistică a lemnului, prelucrarea pieilor, industrie casnică, încondeiatul ouălor alături de icoanele pe lemn și sticlă, împletituri din nuiele, pănuși, paie și sfoară, confecționarea măștilor și confecționarea instrumentelor muzicale.