Eliminarea tot mai multor restricţii de la 1 iulie, vremea toridă şi lipsa a prea multe variante pentru botoşănenii dornici să se bucure de câteva ore de soare, au făcut din piscinele de la Aqua Park Cornişa cea mai căutată destinaţie pentru această parte a Moldovei. Acest fapt vine, însă şi cu o mulţime de neplăceri pentru cei care doresc să petreacă câteva ore la piscină. Asta pentru că, din cauza restricţiilor impuse de Covid şi a capacităţii limitate a complexului, mulţi clienţi se văd nevoiţi să facă cale întoarsă. Fie din cauza cozilor interminabile de la intrare, fie li se spune că s-a atins capacitatea şezlongurilor. Chiar şi ieri dimineaţă, deşi marţi, când se presupune că majoritatea oamenilor sunt la serviciu, coada de la intrarea în parc se formase cu o jumătate de oră înainte de deschidere, când aproape 100 de persoane erau deja aliniate şi aşteptau deschiderea uşilor.
Aproximativ 1.000 de locuri sunt la piscine
În condiţiile în care, pe lângă botoşăneni, zilnic, zeci de doritori din Suceava, Iaşi sau chiar Bacău şi Neamţ vin la Cornişa, limita de 1.000 de locuri a piscinei se atinge destul de repede.
Cei care nu sunt atât de spontani şi vor să planifice o ieşire peste câteva zile îşi pot face o rezervare online, pe pagina parcului de agrement. Nici la rezervări nu sunt, însă, tot timpul disponibilităţi, iar cei care doresc să facă acest lucru trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. Asta pentru că de foarte multe ori, din cauza numărului mare de accesări, site-ul nu poate fi utilizat.
Pentru acest week-end, de exemplu, ieri, mai figurau ca fiind libere doar câteva zeci de locuri în diferite intervale orare, cele mai căutate fiind rezervările le la orele 10 şi 11.
Reprezentanţii parcului spun că mulţi dintre cei care stau la coadă şi aglomerează intrarea în parc sunt persoane fără rezervare, care vin în speranţa de a găsi locuri rămase libere şi a achita pe loc taxa de intrare. Dacă în timpul săptămânii mai au noroc, începând de vineri şi până duminică, cozile sunt tot mai mari, iar de cele mai multe ori, mulţi trebuie să facă cale întoarsă.
Capacitate redusă din cauza pandemiei
Pentru perioada de vară, una din cele mai mari atracţii ale parcului Cornişa o reprezintă piscina exterioară a complexului. Bazinul de dimensiuni olimpice are 50 de metri lungime şi 25 de metri lăţime, este dotat cu trei trambuline pentru sărituri de la 1m, 3m şi 5m, iar alături este un bazin pentru copii cu adâncime de 0,4m. De asemenea, în apropierea piscinei principale sunt patru tobogane exterioare cu bazine de aterizare. În teorie, zona de plajă are o capacitate de 1.400 de şezlonguri, însă pe fondul pandemiei, aceasta a fost redusă la 70%, adică puţin peste 1.000 de persoane se pot bucura de piscina de la Cornişa. La aceasta se adaugă însă şi bazinele interioare, unul pentru adulţi şi altul pentru copii, cu alte două tobogane şi un bazin de înot contracurent.
Complexul dispune de 468 de vestiare, iar la etaj sunt amenajate o sală pentru jocuri distractive, o sală de audiţii, o sală cu şezlonguri, zonă de food-court şi o terasa exterioară.
Program prelungit de consilierii municipali
În şedinţa extraordinară de la începutul acestei săptămâni, consilierii municipali au modificat programul la zona de piscine a Parcului Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa. Astfel, acestea se vor deschide de la ora 9:00, nu de la 10:00 cum a fost până acum. Solicitarea a fost făcută de conducerea Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, urmare a interesului de care se bucură zona de agrement în acest sezon estival.
Potrivit conducerii DSPSA, tarifele au rămas aceleaşi. Astfel, de luni până joi, la de 9:00 la 12:00, tariful la zona de piscine este de 20 de lei. 30 de lei se plăteşte oricând după ora 10:00, dacă se depăşeşte ora 12:00, pentru maxim trei ore. Pentru o zi plus fitness tariful este de 40 de lei. În zilele de sâmbătă şi duminică, se plăteşte 30 de lei, pentru trei ore, iar pentru o zi plus fitness, tariful este de 50 de lei. Copiii cu vârsta până în trei ani au intrarea gratuită. Un abonament lunar, cu zece intrări a câte trei ore fiecare costă 240 de lei. Pentru copiii cu vârsta de peste 3 ani şi până la înălţimea de 1,40 metri se plăteşte, în funcţie de intervalul orar şi zi, între 15 şi 35 de lei.
În cazul cumpărării unui bilet pentru trei ore, după expirarea timpului, fracţiile se tarifează cu ora, fiecare oră în plus costă 10 lei. Cei care ajung în zona de piscine au acces la piscina acoperită, piscinele exterioare, tobogane interioare, tobogane exterioare, jacuzzi şi bazin contracurent.
– Tudor CHIRIAC
– Virginia CONSTANTINIU