Ploile torențiale din luna iunie au lăsat în urmă pagube de peste 6,5 milioane lei. Însă bilanțul distrugerilor nu este finalizat întrucât în perioada următoare urmează să fie evaluate și pagubele generate la culturile agricole. Astfel, potrivit prefectului județului, Dan Nechifor, în urma precipitațiilor abundente și a torenților formați, au fost inundate mai multe gospodării, fiind afectate inclusiv drumurile din 29 de localități. Valoarea pagubelor a fost stabilită în urma verificărilor efectuate în teren de cele patru comisii instituite în urmă cu o săptămână prin ordin al prefectului. „Avem 29 de localități afectate, mă refer la partea de drumuri, cu un total de 6,565 milioane lei. Vom proceda la emiterea unui proiect de hotărâre de Guvern pe care o vom înainta la București pentru alocarea banilor din bugetul de stat. Mai avem o parte și pe culturile agricole, unde sunt șapte localități. Astăzi (n.r. – marți, 29 iunie a.c.) s-a emis ordinul de prefect, iar echipele vor merge în teritoriu pentru constatarea pagubelor”, a spus prefectul Dan Nechifor.
Pagubele cele mai mari au fost înregistrate pe 15 iunie a.c. Atunci, județul Botoșani s-a aflat sub incidența a trei avertizări nowcasting „Cod Portocaliu” de ploi torențiale, grindină de dimensiuni medii și vânt puternic. Probleme au fost înregistrate la Ștefănești, Botoșani, Zăicești, Trușești, Ripiceni, Dracșani și Săveni, unde oamenii au cerut ajutorul autorităților pentru înlăturarea efectelor inundațiilor. La Ștefănești, Trușești, Ripiceni , Dracșani și Săveni, pompierii voluntari și militari au intervenit pentru evacuarea apei din cinci curți, iar la Zăicești și Botoșani s-a intervenit pentru degajarea unor copaci rupți de vânt, căzuți pe partea carosabilă. La Vorona și Dracșani, doi stâlpi electrici au luat foc.
Comunele cele mai afectate de precipitații au fost Drăgușeni și Manoleasa. La Drăgușeni, în urma unei ploi torențiale care a durat mai puțin de oră, șase gospodării au fost afectate și mai multe drumuri comunale și sătești avariate. Apa a intrat și în două locuințe, cele două familii mutându-se temporar la rude. În Flondora, Loturi și Manoleasa au fost avariate mai multe drumuri sătești, iar drumul național DN 24C a fost acoperit de aluviuni, stratul măsurând aproximativ 30 cm. În Flondora au fost inundate șase gospodării, însă apa s-a retras imediat.