Unii preoţi botoşăneni sunt nemulţumiţi că municipalitatea a decis să fie amenajate morminte şi pe unele alei secundare din cimitire. „Consider că s-a făcut o greșeală cu închiderea aleilor din Cimitirul Pacea. Mare greșeală că s-au făcut morminte pe alee. Am întrebat groparii cum vom ajunge la groapă și mi-au răspuns: <cu drona>. Ca să ajungi la un loc de veci trebuie să treci peste morminte. Nu mi se pare normal”, a declarat preotul Gheorghe Grigoraș, paroh al Bisericii „Rosetti”.
În replică, viceprimarul Bogdan Buhăianu, fost director al societăţii Urban Serv, a explicat că acele zone folosite acum pentru a amenaja noi morminte nu sunt alei, aleile fiind doar cele pietruite sau asfaltate. „Acolo s-au făcut înhumări, cu acordul primăriei, începând de anul trecut, în baza unui plan de dezvoltare a cimitirelor. Sunt nemulţumiri că s-au ocupat acele aşa zise alei, dar ce să facem acolo, parc? Este cimitir şi, până la realizarea extinderii Cimitirului Eternitatea, au fost identificate zone unde se mai pot face morminte”, a spus edilul.
Soluţie găsită în februarie 2020
În februarie 2020, se anunţa că municipalitatea botoşăneană a rezolvat criza locurilor de veci, fiind găsite soluţii chiar în cele două cimitire. Primarul Cătălin Flutur a fost informat de conducerea Urban Serv că există posibilitatea amenajării de locuri de veci pe unele alei de pământ.
„Sunt nişte alei de pământ care nu au funcţiune de alee şi pe care pot fi oricând amenajate locuri de veci”, explica atunci primarul municipiului. Din schiţele transmise de Urban Serv rezulta că, folosind aceste alei de pământ, în Cimitirul Eternitatea mai puteau fi amenajate aproximativ 200 de locuri de veci, iar la Pacea 320.