În anul 2018, aparatul tehnic al Zonei Metropolitane Botoșani a realizat proiectul monografic „Botoșani în mileniul al treilea – Istorie, Cultură, Monumente – Ghid turistic al Zonei Metropolitane Botoșani„. În ianuarie 2019, profesorul universitar Ioan Caproşu, cel care a plecat dintre noi pe 9 aprilie şi a fost înmormântat astăzi, 12 aprilie, la Iaşi, a salutat apariția Ghidului turistic al Zonei Metropolitane. Profesorul universitar Ioan Caproşu i-a trimis atunci o scrisoare olografă fostului primar Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane Botoşani.
Scrisoarea o redăm în cele ce urmează.
„Stimate Domnule Egner,
Vă mulţumesc sincer pentru trimiterea excelentului Dvs. ghid botoşenean şi vă felicit tot atât de sincer pentru izbânda dvs. ştiinţifică, dovadă sigură că o nouă ediţie ar fi binevenită.
Aţi avea astfel prilejul să corectaţi şi cronologia armenilor care s-au aşezat aici, după întemeierea Ţării Moldovei, la marginea câtorva oraşe din Ţara de Sus (cf, de exemplu, topografia veche a saşilor, Sucevei, Siretului ş.a). Cu stimă şi întreaga preţuire a lui” şi urmează semnătura.
Proiectul botoșănean a fost realizat în scopul promovării imaginii municipiului și Zonei Metropolitane
Florin Egner a declarat că mai multe ediții personalizate ale Ghidului turistic au fost oferite de-a lungul timpului la evenimente importante care au avut loc în Botoșani: cu prilejul decernării Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu – ediția a XXVII-a, la desfășurarea celui de-al 42 – lea Congres al Academiei Româno-Americane (ziua a treia, Ipotești, 29 august 2019). „Ghidul a mai fost oferit cadrelor universitare din Iași la întâlnirea membrilor Fundației Academice <August Treboniu Laurian> desfășurată la Botoșani, în Aula Colegiului Național sau la venirea în Botoșani a unui grup de cadre didactice din cadrul Universității Tehnice <Gheorghe Asachi>„, a mai spus Florin Egner.