Elevii din ultimul an de liceu au intrat în febra simulării Bacalaureatului. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, 2.946 de elevi botoşăneni s-au înscris în vederea susținerii Simulării Examenului Național de Bacalaureat 2021.
Astăzi, 22 martie, la proba scrisă la limba şi literatura română, s-au prezentat 2.737 de elevi (92,91%). Au absentat 209 de elevi (7,09%). Nu au fost elevi eliminați pentru tentativă de fraudă.
Proba a început la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
„Elevilor li s-a adus la cunoștință că este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii au fost informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare”, a declarat Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul IŞJ.
În organizarea și desfășurarea simulărilor naționale se aplică toate prevederile legale actualizate, în vigoare, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
Rezultatele nu pot fi contestate
Mâine, 23 martie, este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 24 martie elevii vor susţine proba la alegere a profilului și specializării.
„Lucrările vor fi corectate până în data de 31 martie 2021. Rezultatele elevilor vor fi aduse la cunoștința elevilor și părinților de către profesorii de la clasă, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare. Rezultatele obținute de elevi la simularea examenului național de bacalaureat nu se vor afișa și nu vor putea fi contestate.
La nivelul fiecărei unități de învățământ se vor analiza rezultatele obținute, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare”, a mai transmis Ana Maria Loghin.