spot_img
marți, noiembrie 26, 2024
HomeEditorial30 de micrograme - George LAZĂR, director

30 de micrograme – George LAZĂR, director

Dacă s-ar fi putut cumpăra, aș fi plătit foarte mult pentru o doză de vaccin. Poate nu chiar mi-aș fi vândut casa, pentru că, nu-i așa, ce rost mai are sănătatea dacă îți lași familia fără acoperiș. Dacă aș fi cumpărat o singură doză, aș fi oferit-o soției mele, în grija căreia se află copiii noștri. Dacă aș fi putut plăti pentru două doze, aș fi oferit-o pe cealaltă mamei mele; tata s-a stins în urmă cu câțiva ani. Pe o a treia, mi-aș fi făcut-o eu. Însă, deși nu se găsește încă prin farmacii, vaccinul este oferit gratuit de către Uniunea Europeană tuturor cetățenilor ei în vârstă de peste 18 ani și distribuit proporțional cu mărimea populației.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Injecția cu cele treizeci de milionimi de gram de minune a bioingineriei, diluate în ser fiziologic, fac diferența dintre o viață normală, cum era înainte de pandemie, și boală, iar uneori între viață și moarte. Este atât de simplu.

Uimirea mea este cu atât mai mare cu cât sunt mult prea mulți medici și asistente care refuză vaccinul, în ciuda faptului că au învățat serios la facultate despre viruși și efectele devastatoare pe care aceștia le produc asupra omului, în pofida evidenței pe care o trăiesc în fiecare zi în spitale, alături de bolnavi. Este greu de înțeles pentru pacienți de ce medicul lor refuză să se vaccineze, trâmbițând în unele cazuri teorii contrare fluxului oficial de știri, care alimentează cel mult teoriile conspiraționiste.

Doar vreo jumătate din corpul profesoral a răspuns „prezent” la această inițiativă legată direct de sănătatea publică, ceea ce e de mirare, întrucât sunt persoane educate, capabile să înțeleagă cum funcționează vaccinul și care sunt beneficiile acestuia pentru sănătate.

Este dificil pentru părinți să priceapă de ce educatorul, învățătorul sau profesorul copilului lor refuză vaccinul, asumându-și posibilitatea de a se îmbolnăvi sau de a transmite, prin elevi, boala în familiile acestora.

Rămâne, ca un balast, marea masă a scepticilor hotărâți să refuze orice fel de intervenție a științei asupra corpului lor, uitând că ei înșiși sunt trăiesc datorită științei care îi hrănește din recolte de hibrizi rezistenți la secetă și dăunători, le apără sănătatea cu un întreg arsenal de medicamente și tehnologii medicale sau îi distrează cu jocurile și rețelele sociale pe telefoane mobile.

Suntem, chiar și teoretic, departe de a atinge acel șaptezeci de procente de populație vaccinată, care ne-ar conferi imunitatea de grup ce-ar elimina virusul din viața noastră. Vina o poartă deopotrivă cei care așteaptă să vadă ce pățesc cei deja vaccinați, la fel și cei care refuză, din diferite motive, imunizarea.

Vina este și a sistemului greoi de vaccinare pus la cale de guvern. În acest moment, durează cam zece minute pentru a prelucra o persoană, din care vaccinul propriu zis ia cel mult un minut. Restul înseamnă hârțogărie stupidă și inutilă care produce munți de hârtii a căror stocare, darămite prelucrare, va fi tot mai dificilă. Se speră vaccinarea a peste douăsprezece milioane de oameni, dar în ritmul actual, această operațiune va dura peste trei ani, producând sute de tone de hârtii pe care nu se va mai uita nimeni, niciodată. Platformele informatice, atât cele pe care se poate înscrie lumea cât și cele în care sunt introduse datele celor vaccinați, se blochează frecvent, semn că nu au fost primite de la Uniunea Europeană, ci ciocănite în grabă de amatori dornici de câștig.

Probabil că, la fel ca orice început, totul merge mai greu, pentru că nici vecinii nu se descurcă deocamdată mai grozav. Doar Israelul este un exemplu de mobilizare generală, care reușește să bată recorduri după recorduri la viteza cu care își convinge și vaccinează populația. Problema e că în România începutul durează mult prea mult, iar aici avem nenumărate exemple, de la autostrăzile construite cu viteza melcului, până la spitalele regionale niciodată construite, drept urmare este foarte posibil să se petreacă la fel și cu vaccinarea în masă. Acum este înghesuiala celor dispuși să se imunizeze, dar când se va termina și centrele vor rămâne goale, ce vom face? O vom lua de la capăt peste câteva luni de zile, cu carantină și industrii închise? Sau va fi nevoie de oarecare coerciție, adică cine nu a făcut vaccin, nu va putea călători nicăieri pentru că nu-l va primi nimeni? Oricum nu vom vedea nicio decizie curajoasă luată de guvernul preocupat să roadă din ciolanul puterii, așa că soluția, oricare va fi ea, tot de la Uniunea Europeană va veni, iar noi o vom aplica asemenea unor copii cam slabi de minte, cum de fapt am tot dovedit că suntem.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer senin
0 ° C
0.6 °
-1.1 °
90 %
1.1kmh
0 %
mie
7 °
joi
8 °
vin
4 °
sâm
5 °
Dum
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Le mai curăță odată, că de alegeri nu s-a văzut deloc bine și uite ce a ieșit.

EDITORIAL

După cum era și normal, materialele de presă scrise de colegii mei despre activitatea parlamentarilor botoșăneni au stârnit un interes uriaș. Am primit neobișnuit...

EPIGRAMA ZILEI

Despre siguranță latră Uitând de niște indicii : Oastea-i lăsată la vatră, Vatra la ... servicii! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...