Noua Strategie Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024, aprobată de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) prevede că anul viitor vor fi trimiși mai puțini militari în misiunile și operațiile din teatrele militare globale. Este vorba de 1.940 de militari și civili la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, cu 436 mai puțini decât în acest an.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Un detașament dintre aceștia, care va pleca în misiune în februarie, format în majoritate din localnici se pregătește în acest moment la Botoșani, la Batalionul 335 Artilerie, „Alexandru cel Bun”. „Numărul veteranilor va crește pentru că Armata își face în continuare misiunile, trimițând militari în teatrele de operații. În acest moment, Batalionul 335 Artilerie pregătește un detașament pentru introducerea în teatrul de operații. Este oarecum destul de grea această pregătire în condiții pandemice, dar sperăm să-i pregătim cum trebuie. Vom avea un număr important de botoșăneni care va participa în perioada imediat următoare, începând din februarie, în teatrele de operații”, a declarat locotenent-colonelul Petrea-Cornel Titiliuc, comandatul Batalionul 335 Artilerie, în timpul unei manifestări dedicatei Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii.
Zeci de militari sunt din Botoșani
România participă în misiuni și operații din teatrele militare din mai multe colțuri ale lumii fie sub egida Națiunilor Unite, dar în special a NATO. Cele mai importante misiuni din acest moment sunt cele din Afganistan. De fapt acesta este locul în care au luptat cei mai mulți militari botoșăneni. În condițiile în care comandantul Batalionul 335 Artilerie vorbea de un batalion care se pregătește să plece, cel mai probabil este vorba de aproximativ o sută de persoane. Cum unii militari ce pleacă în astfel de misiuni, de obicei, provin și de la unități militare din zonă, putem estima că, anul viitor, vor pleca la luptă în străinătate zeci de militari botoșăneni.
De asemenea, trebuie să amintim că în structura de conducere a Batalionului de la Botoșani se află locotenent-colonel Sorin Ioan Ciobanu, care a participat la șase misiuni în Afganistan și a fost și instructor în centrele de pregătire ale militarilor ce au plecat la luptă în străinătate. De asemenea, comandatul Batalionului 335 Artilerie, locotenent-colonelul Petrea-Cornel Titiliuc, a avut și el o misiune în Afganistan.