duminică, decembrie 22, 2024
AcasăLocal BTSoluții de compromis pentru menținerea deschisă a piețelor (galerie foto-video)

Soluții de compromis pentru menținerea deschisă a piețelor (galerie foto-video)

Cea mai mare parte a piețelor botoșănene au continuat să funcționeze și luni, deși duminică, primarul Cosmin Andrei declara că acestea vor rămâne închise, mai ales Piața Viilor, nefiind de acord cu ideea de a se elimina geamurile laterale.


Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro

*Baza legală poate fi consultată AICI.


“Aici era Covidul în piață, nu la hipermarketuri”

Cu toate acestea, luni, angajați ai municipalității au scos câte un geam da și unul nu de la lateralele pieței pe care nu existau spații comerciale. Acest lucru s-a putut și pentru faptul că lucrarea a ieșit din garanție la mijlocul verii și nu a implicat acordul constructorului.
Comercianții din piețe s-au arătat deranjați de situația în care sunt puși să-și comercializeze marfa. „E un curent teribil. Dacă ne îmbolnăvim cine răspunde? Aici era Covidul în piață, nu la hipermarketuri”, a declarat o femeie, care susține că vinde în Piața Viilor încă dinainte de a fi modernizată, adăugând că „poate era mai bine să ne scoată cu tarabele în parcare”.

Vânzătorii din piaţa centrală scoşi afară la tarabe

La această soluție s-a ajuns la hala de legume din Piața Centrală, dar i-a nemulțumit pe cei câțiva vânzători din interior. „M-au scos aici cu taraba aici. La noi era problema? Eram 15 oameni înăuntru, iar în hipermarket… Câți cumpărători credeți că veneau la noi? Te pomeneşti că era coadă și nu puteam să-i servim”, a declarat un producător de cartofi. Nemulțumită era și o femeie care are de 26 de ani taraba închiriată în interiorul pieței.

„De 26 de ani vând aici. Acum trebuie să-mi car marfa afară. Oamenii știau unde suntem și veneau, acum punem afișe pe tarabe să ne caute afară. Dacă la Piața Mică s-au dat câteva geamuri jos și vând înăuntru, la noi de ce nu se puteau lăsa toate cele șapte uși deschise? Și așa e curent și tot noi am pus arcurile la ușă. Piața asta zic că e închisă, dar cum e închisă dacă atunci când plouă totul curge pe noi? Nici măcar acoperișul nu l-au reparat! Nu avem ventilatoare, nu avem aer condiționat. Nu avem nimic și plătesc 7.000 de lei pe an pentru tarabă”, a declarat o femeie nemulțumită de decizia autorităților.

Producătorii de lactate- vânzători în aer liber

În hala de lactate mai funcționează doar magazinele de pe rama exterioară, tarabele cu vitrine fiind împrejmuite cu o bandă. Micii producători care vindeau brânză și lapte trebuie să o facă în aer liber acum. „Spuneți-mi cum pot să vând laptele afară? Până acum ne fugăreau la tarabele din interior, iar acum ne trimit afară. În hala de carne cum pot funcționa boxele”, a întrebat un bărbat, care a venit la târg cu câteva sticle de lapte de vândut.

Hala de carne a fost asimilată unui centru comercial, astfel că ea va funcționa în continuare. Deși luni, unele boxe au fost deschise și ieri, dar sortimentele de carne scoase la vânzare erau puține din cauza incertitudinii ce plana asupra funcționării halei.

Pieţele în aer liber au rămas deschise

Decizia închiderii piețelor a fost anunțată de către președintele Iohannis, joi seară. Atunci acesta a lăsat să se înţeleagă că măsura vizează toate piețele și cele interioare și cele exterioare. Măsura a surprins, pentru că, în perioada stării de urgență, piețele agroalimentare nu au fost închise, nici cele exterioare și nici cele interioare. După ce mai multe asociații de producători au ieșit public și au cerut demisia ministrului Agriculturii, Adrian Oros, atât președintele Iohannis, cât și premierul au dat vineri o jumătate de pas înapoi, lăsând deschise piețele în aer liber. Ulterior, s-a reunit CJSU și au fost prelucrate deciziile la nivel național și s-au căutat soluții pentru ca piețele din Botoșani să rămână deschise.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
nori împrăștiați
-0.6 ° C
-0.6 °
-1.7 °
88 %
0.5kmh
48 %
Dum
4 °
lun
2 °
mar
7 °
mie
3 °
joi
1 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Așa e țara: se descurcă fiecare cum poate.

EDITORIAL

PSD, prin Marcel Ciolacu, mai face o „românească” și pozează într-o mimoză ofensată, aruncând guvernarea cât colo după ce „răii” de dreapta i-au jignit....

EPIGRAMA ZILEI

Lumea-i atât de dezvoltată Încât - susțin cei de la NASA - Aia în negru îmbrăcată Vine de-acum cu ... motocoasa! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...