spot_img
duminică, noiembrie 24, 2024
HomeLocal BTComunicat PNL: LIVIU MARTINIUC- OMUL- ÎNTREPRINZĂTORUL- GOSPODARUL

Comunicat PNL: LIVIU MARTINIUC- OMUL- ÎNTREPRINZĂTORUL- GOSPODARUL

  1. Cine este Liviu Martiniuc?

Am 52 de ani, de profesie economist, sunt căsătorit, am doi copii, fata este studentă la medicină, iar băiatul a terminat clasa a XII-a.  Am început, de peste 25 ani, activități economice, iar seriozitatea, munca și perseverența mi-au adus satisfacții profesionale și materiale.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

  1. De ce ați ales să vă implicați în afaceri? Ce oportunități, ce perspective erau în Săveni, de ce ați ales să rămâneți și să investiți aici?

Am ales să rămân în Săveni deoarece sunt născut și crescut în Săveni și am vrut să fac ceva pentru dezvoltarea orașului. Am început activitatea în anul 1994, cu aceeași firmă merg în continuare de la început, nu am avut niciodată o firmă introdusă în faliment sau lichidare sau datorii la stat. Prin fonduri europene, am reușit să construiesc un autoservice și o stație ITP, am înființat o fabrică de peleți și brichete, am achiziționat utilaje agricole și pentru deszăpezire și am amenajat un laborator de cofetărie și patiserie. La momentul actual am în lucru un centru de afaceri și un azil pentru bătrâni, toate în Săveni.

  1. Pe baza celor afirmate considerăm că sunteți un bun manager, asta înseamnă că puteți fi și un bun gospodar al orașului Săveni ?

Consider că ceea ce am reușit în mediul privat îmi dă siguranța că voi ști să administrez un oraș. Am dezvoltat nu numai un comerț civilizat la standarde europene în orașul Săveni, dar m-am preocupat și de domeniul producției, dovadă fiind laboratorul de cofetărie sau fabrica de peleți și brichete. Am construit spații comerciale, spații de producție, locuințe și mai nou construiesc un spital. Am dat locuri de muncă la peste 80 de persoane.

  1. Aici am vrut sa ajung. Din 1994 și până acum, câte locuri de muncă ați oferit?

Am personal care mi-a fost alături încă de la începerea activității din 1994, unii angajați au mai fluctuat, au plecat în străinătate, i-am angajat înapoi pe cei care au dat dovadă de corectitudine. În permanență am avut peste 80 de persoane angajate. Poate că nu toată lumea este mulțumită, dar să nu uităm că aceste cheltuieli cu salariile sunt suportate de către mine, nu din bugetul de stat, ci din afacerea proprie. Sunt un bun contribuabil la bugetul local și la cel de stat și corect în achitarea tuturor taxelor și impozitelor.

  1. Ați avut piedici în ceea ce privește relația cu administrația publică locală? V-ați gândit vreodată să vă mutați afacerile doar pentru că nu reușiți să aveți înțelegere de la primărie căreia îi furnizați taxe și impozite în mod constant, de zeci de ani de zile?

Bănuiesc că sunt cel mai mare contribuabil de la nivelul orașului Săveni, ținând cont de cifra de afaceri, de numărul de angajați și având foarte multe spații proprietate pentru care plătesc taxe și impozite la stat. Am avut piedici din partea Primăriei în nenumărate rânduri, mai ales în ceea ce privește partea ei de atribuții. Acesta a fost și motivul pentru care am decis să-mi extind afacerile și în alte zone. La Iași am construit blocuri de locuințe, iar la ora actuală am în lucru un spital de zi și policlinică, deoarece conducerea actuală din Săveni nu mi-a oferit nicio oportunitate din acest punct de vedere.

  1. Dacă pe plan profesional aveți planuri și propuneri de oportunități care se concretizează în fapte, înseamnă că ați fi un plus la Primăria Săveni.

Eu încerc să aduc dezvoltarea în orașul Săveni, nu mai doresc ca Primăria Săveni să fie gestionată discreționar, în cârdășie cu toate rudele și toți prietenii care controlează orașul. Primăria sau orașul Săveni nu este moșia nimănui, este a tuturor săvinenilor.

  1. Actualul primar se laudă cu investiții mărețe. Credeți că este important ca un oraș să se dezvolte mai întâi pe partea de infrastructură de clădiri, cum se întâmplă de altfel acum? Nu ar trebui să avem mai întâi apă, canalizare, gaz, drumuri și apoi rezolvăm toate celelalte?

Toate investițiile care s-au făcut în ultimii ani sunt investiții făcute de Guvernele PSD prin programele de finanțare PNDL care nu sunt foarte necesare la nivelul orașului Săveni la ora actuală. Fără un pic de gândire administrativă, chiar în acest moment se încearcă asfaltarea străzilor din sate, deși respectivii cetățeni nu au apă și canalizare. Construim rețeaua de apă și canalizare, apoi asfaltăm. Primarul, în ultima săptămână, îngrașă porcul de Ignat. Nu am văzut la nivelul Săveniului atragerea de fonduri europene pentru proiecte de asfaltări, canalizare și alimentare cu apă. S-au alocat multe fonduri europene pentru creșterea eficienței energetice prin anveloparea blocurilor de locuințe.P rimăria ar fi avut posibilitatea să acorde sprijin pentru înființarea asociațiilor de locatari și era foarte ușor să acceseze aceste fonduri. Nu s-a dorit acest lucru.

  1. Avem orașul Săveni și satele aparținătoare. Ce lipsește în oraș? Ce lipsește la sate?

Săveniul nu arată ca un oraș normal, modern. Cel mai dureros este faptul că nu s-a reușit atragerea de investitori români sau străini, au fost câteva fabrici de confecții, dar care au dat faliment. Pe partea medico-socială nu s-a încercat niciodată atragerea de medici, au fost câteva apartamente repartizate în blocurile ANL pentru medici specialiști, însă aceste apartamente au fost atribuite până la urmă unor apropiați ai actualei conduceri fără a avea acest drept. La sate, în primul rând localnicii nu au apă potabilă, nu au apă nici pentru animale, nu au puțuri pentru a adăpa animalele, nu au canalizare, practic nu au condiții deloc, nu s-a dezvoltat nimic. În  afară de pietruiri și asfalt care înseamnă de fapt avantaj pentru conducerea primăriei, altceva consistent nimic.

  1. Aveți o activitate mai discretă în ceea ce privește viața politică. Ați ales să candidați acum la funcția de primar. Care sunt obiectivele?

Eu m-am născut în Săveni, am fost și sunt un om modest, trăiesc în continuare modest, locuiesc într-un apartament la bloc, deci nu am case, nu am vile, nu am palate. Am încercat să mă apropii de omul de rând, să-i ascult problemele, am înțeles că lumea vrea schimbarea. Sunt foarte multe probleme în orașul Săveni, de aceea mi-am propus:  să sprijin tinerii absolvenți în a începe activități lucrative în orașul Săveni și în cele 4 sate aparținătoare,  să inițiez investiții noi și să continui toate investițiile care vor aduce bunăstare locuitorilor orașului Săveni, să pun un mare accent pe atragerea de fonduri europene în cât mai multe domenii, inclusiv agricultură, să atrag investitori în producție ceea ce înseamnă creșterea numărului de locuri de muncă. Sunt încă multe lucruri de realizat în oraș, în infrastructură, în învățământ, sănătate, cultură. Și de toate aceste lucruri trebuie să beneficieze toți locuitorii, nu numai o castă bine aleasă.

  1. Cum aducem tinerii înapoi? După ce finalizează studiile? Sau pe cei care au luat drumul străinătății? Deoarece, în general, majoritatea pleacă și nu mai revin, poate doar în vizită.

Tinerii nu au fost ajutați sub nicio formă. S-au deschis săli de jocuri de noroc , baruri și terase care aparțin inclusiv primarului, acesta este ajutorul dat tinerilor. Sunt foarte multe proiecte europene pentru încadrarea tinerilor în societate, dar actuala conducere nu a fost interesată. De exemplu, la Săveni a funcționat și un GAL- Valea Bașeului, însă în proporție de 70% banii au fost repartizați familiei Trufin (membrii familiei fiind inițiatorii GAL-ului, obținând finanțare pentru o fabrică de lapte, apoi o modernizare), iar fratele obținând finanțare pentru construirea unei fabrici de mobilă, dar nu în Săveni, ci în Ripiceni, deși banii au fost alocați orașului Săveni. Nu mai spun de faptul că, în momentul în care s-a înființat GAL-ul, am fost și eu numit membru fondator, în schimb la prima ședință am fost eliminat întrucât nu eram o persoană obedientă pentru ei.

  1. Primul lucru pe care îl veți face la Primărie?

O regândire totală a modului de lucru cu cetățeanul și a modului în care se poate administra orașul. Săveniul nu a accesat fonduri europene, deoarece a avut firimituri din finanțări de la guvernările pesediste ale ultimilor ani. Nu zic, sunt bune și acestea, dar fiind bani guvernamentali au putut să îi gestioneze în propriul interes, fără verificări reale. Singurul proiect european pe care îl derulează acum primăria este iluminatul public, câțiva stâlpi, în rest nu s-a accesat pentru că aici e mai greu de obținut comisioane.

  1. Ce transmiteți locuitorilor orașului Săveni?

Eu mi-am propus să conving săvinenii să mă voteze. Indiferent de rezultatul votului, în continuare îmi voi desfășura activitățile în Săveni, acolo unde sprijin săvinenii din bani proprii, decizia este a oamenilor, eu doresc doar să le ofer oportunități ca în localitățile dezvoltate ale României. Am pornit în lupta pentru un mandat de primar al orașului Săveni cu un bagaj mare de cunoștințe și învățăminte, cu un bagaj de proiecte pe care îl voi duce la bun sfârșit dacă  primesc încrederea și votul dumneavoastră, pe 27 septembrie. Știu că veți înțelege că este necesar ca la un anumit interval de timp echipele să fie schimbate, asta este democrația, nimeni nu este de neînlocuit. Vă cer si vă rog dragi săvineni să aveti încredere că mă voi dedica dezvoltării orașului așa cum știți că am făcut și până acum. Toate realizările mele sunt în oraș și aici vor rămâne. Putem face mult mai mult. Votați echipa PNL pe 27 septembrie, votați Liviu Martiniuc pentru funcția de primar al orașului Săveni și votați Costel Șoptică pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Botoșani!

 

Comandat de: PNL Botoșani, Realizat de: TEKIT WEB ELECTRONICS S.R.L., Cod mandatar financiar: 21200012

 

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer fragmentat
-1.4 ° C
-1.4 °
-1.4 °
83 %
2.2kmh
73 %
Dum
1 °
lun
4 °
mar
3 °
mie
4 °
joi
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Având în vedere că se apropie sărbătorile, s-au montat semne și pentru musafiri.

EDITORIAL

La treizeci și de ani după căderea oficială a comunismului, în România procesul electoral a devenit un spectacol mai degrabă decât un act de...

EPIGRAMA ZILEI

Tot votând răul cel mai mic N-am realizat nimic Așadar și prin urmare Încercăm cu ăla mare?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...