Şcolile botoşănene care nu dispun de fonduri pentru asigurarea de echipamente necesare derulării orelor online şi a materialelor de protecţie sanitară vor rezolva această problemă prin fonduri guvernamentale. Guvernul României a suplimentat cu 100 de milioane de lei bugetul Ministerului Educației și Cercetării, pentru anul 2020 pentru finanțarea Programului național „Educația în siguranță”.
Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au anunţat că, prin intermediul acestui program, vor fi achiziționate materiale de protecție sanitară și dispozitive electronice, în vederea asigurării activităților didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat.
„Beneficiare vor fi unitățile de învățământ preuniversitar de stat care nu au asigurate aceste bunuri, din bugetele proprii sau de către autoritățile publice locale. În acest sens, unitățile de învățământ aflate în această situație vor transmite Inspectoratului Școlar Județean/Inspectoratului Școlar al Municipiului București necesarul de materiale de protecție sanitară și dispozitive electronice, în vederea asigurării acestora pentru desfășurarea în condiții normale și în siguranță a activităților didactice”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Cristian Tănase, purtător de cuvânt în cadrul MEC.
Inspectoratele școlare județene trebuie să solicite Minsiterului Educaţiei fonduri pentru a constitui stocuri de rezervă care vor fi distribuite unităților de învățământ, la solicitarea ulterioară a acestora.
Achiziția bunurilor prevăzute în Programul național „Educația în siguranță” se realizează de către inspectoratele școlare județene, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.