Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) susține în documentul trimis Curții de Apel București că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ar fi fost folosit ca sursă de către Securitate încă din anul 1979. CNSAS mai spune, invocând documente, că Mugur Isrărescu „a activat că informator în perioada 1979-1989”, fiind recrutat în perioada în care era cercetător.
CSNAS: Mugur Isărescu ar fi fost folosit de Securitate ca persoană de sprijin / sursă încă din 1979
Curtea de Apel Bucuresti a înregistrat în 16 iunie acțiunea CNSAS împotriva lui Mugur Isarescu.
În cererea prin care solicită instanței să constate că Isărescu a colaborat cu Securitatea, CNSAS invocă documente din dosarele Securității. În documentul obținut de HotNews.ro sunt mai multe pasaje anonimizate. De asemenea, sunt anonimizate și numele şi numele conspirativ al lui Isărescu.
Documentele invocate de CNSAS arată că Isărescu ar fi fost folosit de Securitate ca persoană de sprijin / sursă încă din 1979.
Consiliul National Pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a stabilit într-o notă de constatare că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este colaborator al fostei Securități. Instituția a sesizat Curtea de Apel București, pentru a confirma sau infirma verdictul. Nota de Constatare a fost depusă la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii. Cea care a cerut CNSAS să verifice dacă Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea este asociația Parakletos, fondată de avocatul Gheorghe Piperea.
Mugur Isărescu a mai fost acuzat și în 2017 că a semnat note informative la Securitate sub numele de cod „Manole”, potrivit unor articole publicate de România Liberă.