sâmbătă, aprilie 12, 2025
AcasăLocal BTNoi reguli pregătite pentru noul an şcolar

Noi reguli pregătite pentru noul an şcolar

Activitatea didactică în noul an şcolar se va derula după reguli impuse de epidemia de coronavirus.

Clase de maximum 10-15 elevi, program de maximum 4 ore pe zi la școală pentru elevi şi 30 de minute ora de curs, cu condiţia ca jumătate dintre elevi să înveţe de acasă online – acestea sunt câteva dintre regulile care trebuie aplicate la redeschiderea școlilor și care se regăsesc în recomandările Institutului Național de Sănătate Publică.

Pe 29 mai, acest document a fost trimis în școli.

În timpul orelor de curs, elevii trebuie să păstreze între ei o suprafață de patru metri pătrați, regulă după care se derulează şi examenele naţionale din acest an. Specialiștii apreciază că “este posibilă creșterea numărului de elevi în funcție de condițiile locale, dar trebuie îndeplinită condiția unui singur copil în bancă”.

Institutul Naţional de Sănătate Publică recomandă “participare alternativă a elevilor, prin rotație, la orele de clasă online a unei părți din elevi, ceilalți fiind prezenți fizic la școală (de preferat în prima etapă, întrucât asigură un timp de expunere mai redus pentru fiecare elev)”. Totodată se recomandă ca una din cele patru ore să se deruleze în fiecare zi în curtea școlii.

Totodată, specialiştii au stabilit să nu se mai facă experimente la orele de chimie, fizică, biologie care necesită interacțiune strânsă între elevi. Orele de curs vor fi de maximum 30 de minute, iar pauzele de maximum 20 de minute, pentru ca toţi elevii că aibă timp să se spele câte 20 de secunde pe mâini, la ieșirea și la intrarea din pauze.

Culoarele făcute în această perioadă în şcoli vor fi menţinute și la reluarea activităţii, în toamnă. Pentru elevi, purtarea măştilor va fi obligatorie numai în pauze. Măștile vor fi obligatorii pentru profesori.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer fragmentat
5.6 ° C
10.6 °
5.6 °
74 %
1.2kmh
84 %
S
8 °
D
15 °
lun
16 °
mar
17 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Așa e regula acum, după ce-ți rupi roata într-o groapă, lași cauciucul acolo.

EDITORIAL

În ceea ce privește porția de circ, putem spune că avem cantitate cât să dăm și la alții, calitatea e discutabilă, însă ține gândul...

EPIGRAMA ZILEI

Problema ucraineană Se va rezolva la țar Numai printr-un emisar Ales pe ... Sprânceană! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...