Astăzi este Ziua Mondială a Mediului.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Programul Națiunilor Unite pentru Mediu a ales pentru acest an ca temă a sărbătoarei: „Este timpul pentru natură!”. Acesta se dorește a fi un îndemn spre reflecție și acțiune pentru protejarea valorilor naturale ale planetei.
În prezent, biodiversitatea planetei este în declin, într-un ritm din ce în ce mai alarmant, oamenii de știință avertizând că un milion de specii, dintr-un total de opt milioane, sunt amenințate cu dispariția, multe dintre acestea urmând să dispară în câteva decenii.
Județul Botoșani dispune de o biodiversitate variată. Astfel, pe teritoriul județului au fost declarate 27 arii naturale protejate de interes judeţean, naţional şi comunitar, cu suprafaţa totală de 527,29 kilometri pătrați, reprezentând 10,6% din suprafața județului, din care: două arii de interes judeţean, având o suprafaţă de 0,59 kilometri pătrați, nouă arii de interes naţional, cu suprafaţa de 32,25 kilometri pătrați, opt rezervaţii naturale (patru de tip forestier şi patru de tip floristic), 16 arii de interes comunitar (situri Natura 2000), cu suprafaţa de 494,45 kilometri pătrați pe teritoriul județului. Dintre acestea din urmă șase sunt arii de protecţie specială avifaunistică – 320,7 kilometri pătrați și 10 situri de importanţă comunitară – 173,75 kilometri pătrați. Aceste zone naturale adăpostesc o mare varietate de plante, animale și păsări, unele din ele protejate la nivel european.
„Protejarea naturii este esențială pentru reducerea pierderii biodiversității și pentru un mediu sănătos. Acest lucru va fi posibil atunci când vom începe să apreciem cât de importantă este natura pentru existența și calitatea vieții noastre. Trebuie să avem grijă ca acțiunile noastre să aibă un impact minim asupra mediului înconjurător. Dacă natura este sănătoasă și noi, oamenii, vom fi mai sănătoși. În concluzie, «este timpul pentru natură!»”, a declarat Eugen Mateciuc, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Botoşani.