Instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean (CJ) care au activitate cu publicul revin ușor, ușor la normal.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Prima care a deschis a fost Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”. Aceasta a reluat activitatea atât la sala de lectură, cât și la secțiile de împrumut de pe 2 iunie. „Am redeschis! Ne-am luat toate măsurile de precauție și am redeschis, pentru că se simțea nevoia să redeschidem. O resimțeam noi, ca angajați, dar și botoșănenii care sunt îndrăgostiți de lectură. În această perioadă grea ne-am continuat activitatea în online, dar nu trebuie să uităm că omul mai are nevoie și de socializare”, a declarat Cornelia Viziteu, directorul Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” Botoșani.
În timpul restricțiilor, în cadrul bibliotecii s-au realizat, în mediu online, mai multe activități, precum cursurile de limbi străini, activități ale cercului de filatelie și numismatică sau acțiuni sub genericul „#bibliotecaecutine”, unde au fost prezentate diferite cărți și autori.
Muzeul Județean Botoșani se apropie și el de momentul deschiderii pentru public. Acesta este preconizat undeva spre sfârșitul săptămânii viitoare, după ce instituția va primi banii de la CJ pentru achiziționarea termoscanerelor și a materiatelor sanitare necesare pentru ca vizitarea muzeelor să se facă în deplină securitate. Este vorba de aproximativ 10.000 de lei. „Sperăm să primim banii săptămâna aceasta, apoi să facem achizițiile de termoscanere, viziere, măști, mănuși, dezinfectant”, a declarat Aurel Melniciuc. Acesta a mai spus că, în prezent, custozii pregătesc o expoziție temporară despre Cultura Cucuteni pentru redeschiderea muzeului și că se intensifică activitățile la Ștefănești pentru ca în toamnă să se redeschidă și Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești care este de mai mulți ani într-un proiect de reabilitare-renovare.
Una dintre instituțiile cele mai afectate de pandemiei a fost Școala Populară de Artă „George Enescu”. Aceasta, potrivit reglementărilor legale, trebuie să-și desfășoare în continuare activitatea în mediul online. „Noi continuăm să activăm până la sfârșitul anului școlar în mediul online. Examenele de diplomă se vor ține în mod clasic, la sediul instituției, în ultima săptămână a acestei luni. Acum, în activitate este doar personalul auxiliar care asigură condițiile necesare, astfel încât examenele să se poată desfășura în mod sigur din punct de vedere sanitar”, a declarat Liviu Andronic, directorul Școlii Populare de Artă „George Enescu” Botoșani.