vineri, ianuarie 10, 2025
AcasăLocal BTInstituțiile de cultură revin ușor, ușor la normal

Instituțiile de cultură revin ușor, ușor la normal

♦ Biblioteca s-a deschis de marți, muzeele se vor deschide săptămâna viitoare, în trimp ce Școala Populară de artă continuă activitatea online, urmând ca la sfârșitul lunii iunie să organizeze în mod clasic examenele de diplomă.

Instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean (CJ) care au activitate cu publicul revin ușor, ușor la normal.


Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro

*Baza legală poate fi consultată AICI.


Prima care a deschis a fost Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”. Aceasta a reluat activitatea atât la sala de lectură, cât și la secțiile de împrumut de pe 2 iunie. „Am redeschis! Ne-am luat toate măsurile de precauție și am redeschis, pentru că se simțea nevoia să redeschidem. O resimțeam noi, ca angajați, dar și botoșănenii care sunt îndrăgostiți de lectură. În această perioadă grea ne-am continuat activitatea în online, dar nu trebuie să uităm că omul mai are nevoie și de socializare”, a declarat Cornelia Viziteu, directorul Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” Botoșani.

În timpul restricțiilor, în cadrul bibliotecii s-au realizat, în mediu online, mai multe activități, precum cursurile de limbi străini, activități ale cercului de filatelie și numismatică sau acțiuni sub genericul „#bibliotecaecutine”, unde au fost prezentate diferite cărți și autori.

Muzeul Județean Botoșani se apropie și el de momentul deschiderii pentru public. Acesta este preconizat undeva spre sfârșitul săptămânii viitoare, după ce instituția va primi banii de la CJ pentru achiziționarea termoscanerelor și a materiatelor sanitare necesare pentru ca vizitarea muzeelor să se facă în deplină securitate. Este vorba de aproximativ 10.000 de lei. „Sperăm să primim banii săptămâna aceasta, apoi să facem achizițiile de termoscanere, viziere, măști, mănuși, dezinfectant”, a declarat Aurel Melniciuc. Acesta a mai spus că, în prezent, custozii pregătesc o expoziție temporară despre Cultura Cucuteni pentru redeschiderea muzeului și că se intensifică activitățile la Ștefănești pentru ca în toamnă să se redeschidă și Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești care este de mai mulți ani într-un proiect de reabilitare-renovare.

Una dintre instituțiile cele mai afectate de pandemiei a fost Școala Populară de Artă „George Enescu”. Aceasta, potrivit reglementărilor legale, trebuie să-și desfășoare în continuare activitatea în mediul online. „Noi continuăm să activăm până la sfârșitul anului școlar în mediul online. Examenele de diplomă se vor ține în mod clasic, la sediul instituției, în ultima săptămână a acestei luni. Acum, în activitate este doar personalul auxiliar care asigură condițiile necesare, astfel încât examenele să se poată desfășura în mod sigur din punct de vedere sanitar”, a declarat Liviu Andronic, directorul Școlii Populare de Artă „George Enescu” Botoșani.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
câțiva nori
6.6 ° C
6.6 °
6.6 °
82 %
1.9kmh
19 %
vin
14 °
sâm
5 °
Dum
4 °
lun
-0 °
mar
-3 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Plantările electorale de anul trecut au dat roade doar pentru unii. De asta şi pozele cu armonia din PSD sunt mai rare.

EDITORIAL

Înainte de 1989, aproape orice informație care apărea în oficiosul partidului comunist (ziarul Scânteia) sau se transmitea pe postul de radio sau tv cu...

EPIGRAMA ZILEI

-Trenuleț mașină mică Unde ne duci, Marcelică? -Din Craiova la Pitești Și-o întorc ca la Ploiești... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...