Acum poți face ceva: vino alături de noi și monitorizează lucrările pe drumurile pe care le folosești!
ADOPTĂ UN DRUM DIN MOLDOVA!
Asociația civică Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei dorește voluntari care să se implice în proiectul Adoptă un drum în Moldova și să participe la acțiunile de monitorizare a lucrărilor pe drumurile din județul Botoșani, din apropierea localității voastre de reședință.
Căutăm voluntari din localitățile: Răuseni, Călărași, Dîngeni, Todireni, Albești, Trușești, Sulița, Lunca, Corni, Vorniceni, Săveni, Prăjeni, care să verifice următoarele lucrări:
- DJ 282H, Limita județ Iași – Rediu – Răuseni – Călărași, 13,9 km
- DJ 294, Dângeni – Mihălășeni – 9,5 km
- DJ 282, Răuseni – Todireni – Albești, 15.1 km
- DJ 282, Albești – Trușești – Buhăceni – Dângeni, 26,9 km
- DJ 297, DN29, Blândești – Sulița – Lunca – Todireni, 26 km
- DJ 208H, DN29, (Baisa) – Corni, 6 km
- DJ 292, Vorniceni – Săveni, 15,8 km
- DJ 283A, Limita județ Iași – Prăjeni, 3 km
În acest fel, controlezi ce fac autoritățile cu banii tăi.
- Nu ai de făcut altceva decât să supraveghezi periodic cum merg lucrările la drumurile pe care treci cel mai des și care sunt pe lista noastră de monitorizare.
- Periodic, maxim o dată la două săptămâni, ne trimiți fotografii sau filmulețe cu stadiul lucrărilor – dacă se lucrează sau nu, dacă sunt utilaje pe teren și dacă au loc progrese.
Pozele și filmulețele trimise de tine sunt foarte importante!
Vor fi încărcate pe o hartă online a drumurilor din Moldova, așa încât fiecare cetățean interesat, de oriunde, poate da click și vedea starea de moment a lucrărilor.
Implicarea ta ne va ajuta să avem o imagine corectă asupra infrastructurii atât de necesare din județul tău și din toată regiunea noastră. Acțiunea ta va pune presiune pe administrația județeană pentru a face drumurile de care ai nevoie la timp și de calitate.
Vino cu noi, implică-te, e vorba despre banii tăi și șoselele tale!
Sună la numărul 0745 345100 sau completează formularul de aplicare pentru a deveni Voluntar care Adoptă un drum în Moldova. .
–––––––––––––––––––––––––––––––––
Despre proiectul ”Adoptă un drum în Moldova”
- Are ca obiectiv principal monitorizarea infrastructurii rutiere din regiunea Moldovei, cu precădere a drumurilor județene, esențiale pentru comunitățile rurale defavorizate din județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea;
- A apărut din necesitatea de a avea o imagine exactă asupra infrastructurii regionale, în condițiile în care instituțiile care administrează drumurile din județele Moldovei ignoră importanța unei comunicări publice eficiente.
- Datele culese de voluntarii implicați în proiect vor fi folosite la realizarea unei hărți interactive a drumurilor din Moldova, astfel că oricine va consulta această hartă va afla, în timp real, în ce stadiu sunt lucrările la un drum anume și dacă se respectă graficul de execuție comunicat de autorități;
- Se derulează până pe 14 iulie 2020;
- Se va încheia cu publicarea unui Raport asupra stării de fapt a infrastructurii rutiere din regiune, care va include un capitol special referitor la prioritățile reale pentru dezvoltarea și modernizarea acestei infrastructuri, realizat de experți în mobilitate socială și economică.
”Adoptă un drum în Moldova” este un proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.inovarecivica.fdsc.ro).