miercuri, ianuarie 15, 2025
AcasăPublicitateCe este un bilet șansă la pariuri sportive și cum se joacă?

Ce este un bilet șansă la pariuri sportive și cum se joacă?

Ce îţi voi spune acum poate suna ca o contradicţie, dar nu este. Dacă pui un bilet de tip șansă la pariuri sportive, poţi să câștigi un pariu multiplu chiar dacă, în mod normal, îl pierzi. Ţi se pare că ești urmărit de blestemul biletelor ruinate de un singur meci? Citește cu atenţie acest articol și ţi se poate schimba norocul.

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Cum se calculează câștigul

Unele agenţii de pariuri online îţi oferă posibilitatea să faci bani de pe urma unui pariu cu mai multe selecţii în cazul (foarte des întâlnit) în care o selecţie este necâștigătoare. Concret, dacă ai patru meciuri pe un bilet multiplu și „te scoate” unul, tot câștigi. Ce-i drept, suma este mai mică, însă nu pierzi tot ce ai pariat.

Cu cât cota meciului pierdut este mai mică, cu atât iei mai mulţi bani, întrucât câștigul final se calculează în felul următor: câștigul potenţial se împarte la cota care nu a ieșit. Vei primi de la agenţie 10% din rezultat.

Să luăm un bilet cu trei selecţii. Cotele: 2.20, 3.50 și, respectiv, 4. Cota finală este 30.8. Punem miză 100 de lei.  Câștigul potenţial va fi 30.8 x 100, adică 3080 de lei. Dacă nu iese meciul cu cota 2.20, atunci avem 3080/2.20 = 1400. Vom câștiga 10% din 1400, adică 140 de lei.

La același exemplu, considerăm că este necâștigătoare selecţia cu cota 4. Avem 10% din 3080/4, adică 77 de lei. Într-adevăr, suntem pe minus 23 de lei, însă nu am pierdut toate miza, ceea ce s-ar fi întâmplat în cazul unui bilet multiplu „clasic”.

Diferenţe faţă de pariul în sistem

Cred că este momentul să fac o comparaţie între biletul în sistem și biletul șansă. Poate că cineva va spune că aveam profit dacă jucam un bilet în sistem 2/3. E adevărat, dar avantajul biletului șansă este că miza nu se multiplică în funcţie de numărul variantelor posibile.

Dacă punem 100 de lei pe selecţie într-un pariu în sistem 2/3, trebuie să dispunem în total de 300 de lei. Așadar, dacă nu ies două meciuri, pierdem 300 de lei. Dacă avem două meciuri necâștigătoare la un pariu șansă 2/3, pierdem doar 100 de lei. Dacă trag linie, cred că prefer acest din urmă tip de pariu.

[pro_ad_display_adzone id=”18303″]

Atenţie la condiţii

Înainte să apelezi la „șansă”, este bine să citești termenii și condiţiile. Se poate ca agenţiile online să fixeze un număr minim de selecţii pentru bilet, sau o cotă minimă pentru fiecare selecţie, sau să nu ia în considerare anumite opţiuni de pariere (cum ar fi handicapurile asiatice sau dublele).

O dată ce te-ai documentat și în acest sens, îţi mai rămâne doar să alegi meciurile. Dacă ești un parior „decent”, ar trebui să fii pe plus, pe termen lung. Misiunea este cu atât mai ușoară cu cât poţi găsi tipsteri specializaţi chiar pe acest tip de pariu. Sunt puţine site-uri care oferă direct sugestii pe astfel de combinaţii la bilete, pe siteul lui Cădar Marius am găsit singurul proiect cu Bilete șansă, care oferă o statistică și analize detaliate.

Un proiect reușit

Chiar fondatorul comunităţii pariorilor online din România a creat o secţiune specială în care dă ponturi zilnice. În momentul în care scriu aceste rânduri, după o lună de la iniţierea „proiectului”, există un profit de 224 de unităţi. Cu alte cuvinte, cei care au pariat în fiecare zi exact cum era recomandat pe site au avut un câștig considerabil.

Dincolo de exactitatea sugestiilor, mi s-a părut interesantă strategia folosită. Au fost puse doar bilete 2/3 sau 3/4. Niciodată mai multe meciuri. La cele 2/3, au fost mizate câte 30 de unităţi pe variantă, deci 90 de unităţi în total, iar cota medie per pronostic a fost 1.5. În ceea ce privește biletele 3/4, miza totală a fost de 80 de unităţi (20 de unităţi per variantă), cota medie fiind aceeași.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
3.6 ° C
3.6 °
2.2 °
71 %
1kmh
99 %
mie
4 °
joi
2 °
vin
5 °
sâm
6 °
Dum
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Miile de oameni de la mitingul AUR din Botoșani erau mai puțini, dar a fost și frig, e drept.

EDITORIAL

Cu siguranță Hollywood-ul reprezintă pentru mulți actori americani sau nu, un pisc înalt și luminos, un țel în viață, un ideal mult râvnit. De-a...

EPIGRAMA ZILEI

Nene Iancule, să știi, Că azi, „letrele” pierdute Nu se pun la pălării Ci la ... dosărel, cusute!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...