Ca în fiecare an, astăzi, de marea sărbătoare Înălţarea Domnului, în satul Teişoara – comuna Roma, a fost oficiată slujba de pomenire a eroilor neamului. Dat fiind actualul context epidemiologic, participarea la slujbă a fost mai redusă, însă emoţiile au fost la fel de mari.
Slujba a fost oficiată de preotul paroh Constantin Puiu, la Monumentul Eroilor aflat în cimitirul din sat. Sătenii au păstrat regulile de distanţare socială, dar şi-au unit glasul în rugăciune. Slujba a fost înălţătoare, momentul culminant fiind reprezentat de citirea numelor eroilor acestei comunităţi. Şi la „Veşnica pomenire”, cântată pentru toţi eroii neamului, unii săteni au lăcrimat, cu gândul la eroii care şi-au dat viaţa pentru binele acestei ţări.
Preotul Constantin Puiu a reamintit că Înălţarea Domnului este zi de sărbătoare naţională, ziua în care sunt pomeniţi eroii neamului. Potrivit acestuia, avem obligaţia, responsabilitatea de a-i pomeni pe înaintaşii noştri pentru că, în mod real, „aşa cum Hristos nu se desparte de noi, nici noi nu ne despărţim de înaintaşii noştri” deoarece „ nu poate exista un prezent demn şi un viitor plin de făgăduinţă sau de speranţe dacă ne vom uita trecutul nostru”. „Aşa cum am mai spus de multe ori, trei au fost coloanele vertebrale ale neamului nostru românesc, Biserica, Şcoala şi Armata, împletite armonios, ce-i drept, deşi, cum ştim, în câteva decenii s-a încercat separarea acestora, într-un fel sau altul, dar nu s-a reuşit. Este, cred eu, vremea să refacem această unitate şi între noi, oamenii, şi între instituţii”, a spus Constantin Puiu.
Preotul paroh a arătat că Ziua Înălţării este extrem de emoţionantă. „Înălţarea Domnului nu este numai o sărbătoare religioasă, este şi o sărbătoare a sufletului nostru românesc, o sărbătoare a trecutului nostru istoric, dar şi a viitorului nostru, o sărbătoare a inimilor noastre fraterne. Cum Domnul s-a înălţat la cer şi sufletele eroilor noştri s-au înălţat la cer. Ne rugăm deci pentru toţi, cum şi noi gândim că ei se roagă pentru noi, acolo unde sunt ei, în înaltul cerului. Astăzi ne facem datoria nu doar de creştini, ci, mai mult decât atât, de români”, a concluzionat preotul Constantin Puiu.