Vânzătorii ilegali de lemn nu s-au sfiit nici de măsurile impuse de ordonanțele militare și au continuat să facă trafic.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Un astfel de caz s-a petrecut miercuri, la Durnești. Agenții Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești, au oprit pentru control o autoutilitară, condusă de un bărbat de 38 de ani din județul Suceava, care oferea spre vânzare material lemnos. „În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu era autorizat pentru a efectua acte de comerț și nici nu deținea aviz de însoțire pentru cantitatea de material lemnos pe care o transporta. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 3.000 de lei”, se arată într-o informare a Centrului Județean de Comunicare (CJC) Botoșani, în care se mai precizează că, totodată, cei peste doi metri cubi de material lemnos din transportul descoperit au fost confiscați.
Tot în ultimele 24 de ore, polițiștii au organizat șase acţiuni punctuale, cu ocazia cărora au legitimat 305 de persoane şi au verificat 105 autovehicule. În urma neregulilor constatate au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 24.000 de lei.
Per total, în ziua de miercuri au fost date 36 de amenzi, în valoare de peste 52.000 de lei.
Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745/619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.