Municipalitatea botoşăneană organizează o nouă licitaţie pentru desemnarea firmei care să revizuiască şi să actualizeze proiectul vizând reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu”. La ultima licitaţie, la care data limită de depunere a ofertelor a fost 16 martie, a fost un singur ofertant, respectiv firma Proiect AIC Suceava. Comisia de organizare a licitaţiei a stabilit că oferta firmei sucevene este neconformă. „Procedura a fost anulată pe 30 aprilie şi este organizată o nouă licitaţie. Sperăm ca de data aceasta să avem mai mulţi ofertanţi”, a declarat Cătălin Fetcu, directorul Direcţiei de dezvoltare locală din cadrul Primăriei Botoşani.
Pe 5 mai a fost postat un nou anunţ pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 9 iunie, ora 15.00.
Acest contract presupune servicii de proiectare pentru revizuire şi actualizare a proiectului iniţial, realizat în anul 2017, dar şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor de consolidare şi restaurare a Teatrului „Mihai Eminescu”.
Valoarea estimată a acestui contract este de 301.470,66 de lei.
În condiţiile în care această procedură se va încheia cu succes, proiectul va fi revizuit şi va fi întocmită o singură documentaţie care va face obiectul licitaţiei pentru atribuirea contractului vizând continuare a lucrărilor.
Municipalitatea are la dispoziţie 5 milioane de euro
Pentru reabilitarea şi modernizarea teatrului, primăria are la dispoziţie cinci milioane de euro, bani atraşi în actualul exerciţiu financiar european. Valoarea totală a investiţiei la teatru este de 23.944.057 de lei, respectiv 5.136.556 de euro. Costurile suplimentare vor fi acoperite de la bugetul local.
Aceasta este a doua finanţare europeană obţinută de primărie pentru reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu”. Contractul de finanţare a fost semnat pe 25 octombrie 2018. În baza noului proiect, consolidarea va fi urmată de lucrări de restaurare şi de amenajare a spaţiilor interioare şi a faţadelor exterioare, de restaurare a componentelor artistice interioare şi exterioare, dar şi de reabilitare a instalaţiilor şi de dotare a spaţiilor interioare.
În exerciţiul financiar european 2007 – 2013, Primăria Botoşani a avut tot cinci milioane de euro pentru teatru. Lucrările au început în vara anului 2014, însă au fost oprite în 2015, pe motiv că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare. Din cele cinci milioane de euro s-au cheltuit doar patru milioane de lei. La 31 decembrie 2015, dată la care investiţia trebuia finalizată, lucrările ajunseseră la un stadiu de doar 20%.