Zi de sărbătoare pentru drumarii din Moldova.
În anul 1935 se înființa, printr-o hotărâre a Tribunalului Ilfov, prima asociație a drumarilor și podarilor din țara noastră și anume Asociația Picherilor și Cantonierilor din România. Aceasta a funcționat până în anul 1940 și avea filiale și în teritoriile românești din afara granițelor actuale și anume la Cernăuți, Chișinău, Cahul etc. Pentru prima și ultima oară, prin această hotărâre, drumarii erau recunoscuți ca funcționari publici și respectați ca atare.
Războiul și perioada de după acesta au mai permis doar structuri administrative oficiale ale acestei profesii, până în anul 1990, când un grup de profesioniști inimoși ia initiațiva înființării unei asociații profesionale a drumarilor și podarilor, care să-i reprezinte și să le asigure drepturile. Prima Conferinţă Naţională a asociaţiei a avut loc la 27 martie 1991, când au fost prezentate cele nouă filiale: Banat, Braşov, Dobrogea, Hunedoara, Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania şi Vâlcea.
APDP Moldova – care acum poartă și numele respectatului director Neculai Tăutu, reunește specialiști de la DRDP Iași, Facultatea de Construcții și Instalații, DADJ Iași și firmele de construcții specializate pe CFDP din Moldova, dar și pensionari din breasla drumarilor – s-a constituit în această perioadă într-o tribună a dezbaterilor profesionale și științifice. Asociația a reușit să organizeze și desfășoare activități de înaltă ținută, foarte bine apreciate, fie că vorbim de congrese, simpozioane, mese rotunde sau schimburi de experiență.