În campania de împăduriri din primăvara acestui an Direcția Silvică Botoşani a plantat 108 hectare, dintre care 53 de hectare împăduriri integrale și 55 de hectare de completări în plantațiile mai vechi, potrivit Direcției Silvice Botoșani. În cadrul acestei campanii, care a demarat la începutul lunii martie și s-a finalizat pe 10 aprilie, au fost plantați 468 mii puieți forestieri.
„Campania a decurs în condiții bune, puieții fiind plantați la timp și în condiții calitative corespunzătoare. Lucrările de împăduriri au fost efectuate de personal silvic, muncitori zilieri și prin firme prestatoare. În această primăvară au fost plantați o gamă largă de puieți forestieri (gorun, stejar, fag, nuc negru, salcie, plop alb, plop euroamerican, salcâm, paltin, cireș, frasin, tei, mălin, măr, ulm, sălcioară, măceș și sânger)”, se arată într-o informare a Direcției Silvice Botoșani.
La Trușești s-au făcut cele mai mari împăduriri
Împăduririle s-au efectuat la toate ocoalele silvice din județul Botoșani. Cea mai mare suprafață împădurită s-a înregistrat în Ocolul Silvic Trușești, 33 de hectare, urmat de Ocolul Silvic Darabani, 28 de hectare și Ocolul Silvic Flămânzi, 24 de hectare. În cadrul Ocolul Silvic Mihai Eminescu s-au plantat 14 hectare, în cel de la Dorohoi șase hectare și în cel din Botoșani trei hectare.
„Direcția Silvică Botoșani a livrat în această primăvară direcțiilor silvice vecine 71 de mii de puieți forestieri și a valorificat la populație, agenți economici și instituții 79 mii de puieți de salcâm, paltin, cireș, plop și sălcioară”, se mai arată în comunicarea Direcției Silvice.
Puieți pregătiți pentru anul viitor
Pădurarii botoșăneni s-au îngrijit să aibă puieți și pentru anul următor. „În această primăvară s-au efectuat în pepiniere 100 ari de butășiri cu plop și salcie și sunt în curs de execuție 130 de ari de semănături în pepiniere cu salcâm, sălcioară, mojdrean, plop alb și ulm. În vederea asigurării bunei dezvoltări a plantațiilor începând din luna mai vom efectua lucrări de mobilizare a solului în jurul puieților și de descopleșire a puieților de specii copleșitoare”, au conchis silvicultorii botoșăneni.