Ingrediente: 450 g piept de pui dezosat, 80-100 g unt sărat, 5-6 roşii, 3 căţei de usturoi pisaţi, o mână de frunze proaspete de busuioc, sare şi piper după gust, ulei de măsline, 230 g paste (de preferat spaghete)
Mod de preparare: Bateţi uşor cu un ciocan de şniţele, pieptul de pui. Asezonaţi cu sare şi piper. Prăjiţi 2-3 minute pe ambele părţi, în ulei de măsline, puiul. Scoateţi-l, lăsaţi uleiul să se răcească un pic şi puneţi la călit roşiile tăiate. Când începe să se formeze sosul, adăugaţi şi untul şi usturoiul. Amestecaţi încontinuu până se topeşte untul de tot. Puneţi la loc puiul în tigaie, acoperiţi un minut tigaia, apoi descoperiţi-l şi lăsaţi încă cinci minute să se pătrundă de arome. Exact înainte de a servi, adăugaţi busuiocul. Se serveşte cu paste sau cu orez.