Ingrediente: 2 broccoli mari (500 gr), 200 gr smântână, 2 ouă, 200 gr caşcaval, 100 gr parmezan, sare, piper alb, nucşoară
Mod de preparare: Desfacem bucheţelele de broccoli şi le spălăm cu apă rece. Îl punem într-o crăticioară, îl acoperim cu apă şi dăm într-un clocot. Când broccoli a devenit de un verde intens îl scoatem într-un vas cu apă foarte rece, pentru a stopa procesul termic. Aşezăm bucheţelele de broccoli într-un vas ceramic uns cu puţin unt. Amestecăm smântâna cu caşcavalul ras şi ouăle. Asezonăm cu sare, piper şi puţină nucşoară. Turnăm amestecul obţinut peste broccoli. Radem deasupra parmezanul. Dăm la cuptor circa 10-15 minute, cât să se rumenească uşor deasupra.