Ingrediente: 500 gr carne tocată amestec, 2 felii pâine, 100 ml vin roşu, 2 căţei usturoi, 1 ou, sare, piper, scorţişoară, chimen, 2 fire oregano, 2 fire mentă, 2 linguri făină
Pentru sos: 2 conserve roşii, 1 ceapă, 3 căţei usturoi, 200 ml apă, oregano, busuioc, sare, piper
Mod de preparare: Punem carnea tocată într-un bol. Adăugăm pâinea înmuiată în vin şi stoarsă în prealabil, usturoi pisat, oul, condimentele, oregano şi mentă tocate mărunt. Amestecăm bine şi dacă este prea moale adăugăm o lingură de făină, apoi formăm cilindri din carne. Prăjim chifteluţele. Între timp tocăm ceapa şi pisăm usturoiul şi le sotam, doar atât cât ceapa să devină translucidă. Adăugăm roşiile. Completăm cu apă şi adăugăm condimentele. Lăsăm să fiarbă sosul şi când este aproape gata adăugăm şi chifteluţele şi le mai lăsăm în sos circa 10 minute. Când este gata asezonăm cu oregano tocat mărunt.