Angajații Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, au dezinfectat în această dimineaţă curţile Spitalului Județean Mavromati, Spitalului de Copii, Maternităţii, Secţiei de Boli Infecțioase, Spitalului de Pneumoftiziologie și Spitalului de Recuperare.
De asemenea, au fost dezinfectate străzile din cartierele ANL Cișmea și ANL Bucovina, precum și aleea de lângă Parcul Mihai Eminescu, care face legătura între Strada Vârnav și Bulevardul Mihai Eminescu.
“Este o acțiune necesară în actualul context epidemiologic pentru reducerea riscurilor de contaminare a botoșănenilor. Sub nicio formă nu este o acțiune de imagine și, de aceea, niciunul dintre conducătorii direcției și cu atât mai puțin primarul Cătălin Flutur, cel care a dispus dezinfecția, nu au ținut să își facă poze agățați de mașina cu substanță dezinfectantă”, a declarat Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.
Oficialul a reamintit că aleşii locali PSD, majoritari în ultimii opt ani în Consiliul Municipal Botoșani, nu au fost de acord ca DSPSA să achiziţioneze o cisternă cu o capacitate mai mare, indispensabilă în astfel de momente.
“Pentru știința botoșănenilor, la dezinfecție am utilizat substanțe cu concentrația recomandată de clor, cinci litri la 100 litri de apă, eficientă pentru scopul urmărit, chiar dacă astfel am putut acoperi o suprafață mai mică.
Recomandăm pe această cale ca și alte entități care fac operațiuni similare pe raza municipiului să dea dovadă de responsabilitate și să folosească o concentrație similară. Altfel, cu un litru de clor la 100 de litri de apă, nu fac decât să împrăștie apă chioară pe străzi, nicicum să le dezinfecteze. Acoperă inutil o suprafață mai mare, au mai multe oportunități de a-și face poze, dar eficiența este zero!
În aceste momente extrem de dificile este nevoie de responsabilitate pentru sănătatea botoșănenilor. Vă asigurăm că DSPSA va continua să se implice serios și responsabil în toate operațiunile care îi revin pentru combaterea coronavirusului COVID-19”, a mai spus Eugen Ţurcanu.