Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al județului Botoşani, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, au depistat o femeie de 31 de ani, din Republica Moldova, care nu mai avea drept de ședere pe teritoriul României. Aceasta a fost îndrumată către structura de imigrări în vederea reglementării dreptului de ședere, în calitate de membru de familie a unui cetățean român.
Tânăra a fost depistată pe 5 martie a.c. de polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Botoşani, care au organizat în acea zi o acțiune pe linia combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani – Postul Poliție Todireni. Astfel, în urma verificărilor efectuate, echipajul comun a constatat că moldoveanca a intrat legal în România, în baza pașaportului biometric, dar nu a respectat perioada legală de ședere temporară, depășind perioada maximă pe care avea voie să o petreacă în România.
Tânăra a fost amendată cu 800 lei, în baza ordonanței privind regimul străinilor în România, însă, întrucât ea face parte din familia unui cetățean român, moldoveanca a fost consiliată și îndrumată să se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrări cu documentele necesare în vederea reglementării situației juridice.
„Biroul pentru Imigrări al judeţului Botoșani continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acţiuni cu forţe proprii sau în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România. De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului alocat procesării documentelor”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de Biroul pentru Imigrări al județului Botoșani.