Ingrediente: 6 rondele de vinete, 100 gr caşcaval, 2 fire pătrunjel, ulei, sare
Pentru sos: 500 gr roşii, o ceapă, 30 gr migdale, pătrunjel, 2 linguri ulei, zahăr, sare, piper, chili
Mod de preparare: În uleiul încins se căleşte ceapa tocată. Se adaugă migdalele, roşiile date pe răzătoare şi se aduce la fierbere. Se adăugă zahărul, sare, piper şi puţin chili dacă doriţi sosul picant. Se fierbe sosul 5-7 minute. Se adăugă pătrunjelul tocat fin. Rondelele de vinete se presară cu sare pe ambele părţi şi se lasă puţin la scurs. Se ung apoi cu ulei şi se coc pe tigaia grill. Caşcavalul se dă pe răzătoare. Se împarte sosul în două vase mici termorezistente. Se aşează în mijloc câte 3 felii de vinete la grătar, stivuite una peste alta şi presărate cu caşcaval între ele. Se dă la cuptor, la 200°C pentru 15 minute. Se serveşte călduţ, presărat cu pătrunjel.