Ingrediente: o varză acră medie, un morcov, o ceapă, doi cartofi, o rădăcină păstârnac, o linguriţă cimbru uscat, două roşii în bulion, 1/2 litru zeamă de varză, o lingură ulei
Mod de preparare: În funcţie de cât este de sărată varza, aceasta se lasă la desărat în apă rece cu o seară înainte sau doar pentru câteva ore, iar apoi se taie fideluţă. În oala de fiert ciorba, se încinge uleiul şi se pun ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, la fel şi păstârnacul. Se lasă puţin să se înmoaie şi se adaugă varza şi cartofii cubuleţe. Se pune apă în funcţie de cât de groasă vreţi să iasă ciorba şi se lasă la fiert. Se adaugă roşiile fără pieliţe, zeama de varză şi se mai lasă să dea un clocot. Se presară cimbrul uscat şi se stinge focul.