Municipalitatea botoşăneană a rezolvat criza locurilor de veci, fiind găsite soluţii chiar în cele două cimitire. Primarul Cătălin Flutur a fost informat de conducerea Urban Serv că există posibilitatea amenajării de locuri de veci pe unele alei de pământ. „Acum, când ne pregătim să înfiinţăm la primărie Serviciul administrare pieţe şi cimitire, s-au găsit soluţii. Eu ştiam acest lucru. Sunt nişte alei de pământ care nu au funcţiune de alee şi pe care pot fi oricând amenajate locuri de veci”, a explicat edilul. Din schiţele transmise de Urban Serv rezultă că, folosind aceste alei de pământ, în Cimitirul Eternitatea mai pot fi amenajate aproximativ 200 de locuri de veci, iar la Pacea 320.
Cătălin Flutur a mai arătat că a discutat cu reprezentanţii parohiei catolice din municipiu care sunt de acord să cedeze municipalităţii o bună parte din cimitirul care se află în zona I C Brătianu. Asta deoarece unii membri ai comunităţii catolice au locuri de veci în cimitirele Pacea, respectiv Eternitatea. „Intrăm într-o negociere cu ei, vedem, dar ce e important este că acel teren are funcţiune de cimitir”, a mai spus edilul.
Totodată, prin modificarea regulamentului de administrare cimitire, există posibilitatea reconcesionării locurilor de veci abandonate, pentru care nu se mai plăteşte concesiune de zeci de ani. Până la această dată au fost identificate aproximativ 1400 de locuri. Pentru reconcesionarea acestor locuri de veci a fost obţinut şi avizul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
În ipoteza în care se concesionează locul unei alte persoane, se deshumează osemintele persoanei înmormântate acolo, se face o slujbă, iar osemintele sunt lăsate în acelaşi mormânt. Pe crucea aferentă mormântului va fi trecut numele ambelor persoane înhumate în acel loc. Toate costurile referitoare la deshumare, la slujbă, la reînhumare vor fi suportate de noul concesionar.