spot_img
joi, noiembrie 21, 2024
HomeRețeta ZileiTocăniţă Bihoreană 

Tocăniţă Bihoreană 

Ingrediente: 800 g carne de porc, 2- 3 ouă, 250 ml vin alb, 3-4 linguri roşii cuburi la conservă, piper, boia de ardei dulce, sare, 250 g creier de porc, 2 linguri untură, 500 g ciuperci, 2 bucăţi ceapă, 500 g mazăre fiartă, 1 legătura mare pătrunjel verde

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

 

Mod de preparare: Carnea o tăiem bucăţi şi o condimentam cu sare. Încingem untura într-o cratiţă şi înăbuşim carnea adăugând puţină apă. Când este gata lăsăm să se prăjească şi o scoatem deoparte într-un vas acoperit. Creierul în timp ce se pregăteşte carnea se ţine în apă rece. Ciupercile se taie felii, ceapa se taie mărunt, la fel şi pătrunjelul. În untura rămasă de la carne călim ceapa apoi adăugăm ciupercile tăiate. Le călim 1-2 minute după care adăugăm 3-4 linguri de roşii cuburi, 1 linguriţă piper măcinat, 2 linguriţe boia, mazărea fiartă, creierii, jumătate din pătrunjel şi sare după gust. Lăsăm să fiarbă, după care adăugăm vinul, ouăle şi restul de verdeaţă şi luăm vasul de pe foc. Turnam compoziţia peste bucăţile de carne şi punem înapoi vasul pe foc pentru încă 5 minute amestecând.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer senin
-2.8 ° C
-1.2 °
-2.8 °
75 %
2.2kmh
5 %
joi
-3 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
2 °
lun
4 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Mai sunt și patrioți care-s pro europeni și nu așteaptă casele de la Simion, ceea ce e bine.

EDITORIAL

Deși mai sunt puține zile până când vom merge la urne, interesul românilor pentru dezbaterile electorale tinde spre zero, iar asta ar trebui să...

EPIGRAMA ZILEI

A dat neaua peste vii Peste dealuri și câmpii, Peste crângul cel pustiu Peste-al meu păr castaniu... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...