Ingrediente: 400 g ton roşu, 200 gr susan, 2 linguri sos soia, 1 linguriţă zahăr brun, 400 gr morcovi, 100 gr unt, un praf sare, un praf ghimbir, 50 ml oţet balsamic, 1 lingură miere albine
Mod de preparare: Tăiem tonul în fâşii dreptunghiulare. Facem un amestec din sosul de soia şi zahărul brun şi trecem rapid bucăţile de ton prin acel amestec. Le dăm imediat prin susan astfel încât să acoperim toată suprafaţa. Încingem într-o tigaie uleiul şi prăjim tonul. Punem morcovii şi untul într-un vas şi îi lăsăm să fiarbă. După îi scoatem într-un bol, adăugăm sare şi ghimbir şi câteva linguri din zeama şi îi pasăm. Punem într-un vas oţetul balsamic împreună cu mierea. Lăsăm la foc mic mestecând într-una. Lăsăm să se răcească.