Botoşănenii care au rezervat un loc de parcare nu mai trebuie să facă mai multe drumuri pe la serviciile din cadrul primăriei, după ce achită taxa pe anul 2020. „În urma unei şedinţe pe care am avut-o cu colegii de la Serviciul patrimoniu, am hotărât ca botoşănenii care achită contravaloarea rezervării locurilor de parcare să nu mai meargă la Serviciul Patrimoniu să-şi ştampileze acel carton. Ei trebuie doar să păstreze chitanţa. Era o procedură care-i punea şi pe oameni pe drumuri, dar îi supraaglomera şi pe colegii de la Patrimoniu”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului.
În fiecare an botoşănenii care erau plimbaţi pe la serviciile primăriei se declarau nemulţumiţi şi susţineau că totul s-ar rezolva în condiţiile în care ar fi implementată o bază comună de date, care să fie accesată de funcţionarii din primărie.
Chiar dacă botoşănenii au fost scutiţi de un drum la Serviciul Patrimoniu, rămâne la fel de greoaie procedura vizând inventarierea locurilor de parcare pentru care s-a plătit taxa. „Eu aştept să se implementeze un serviciu electronic, astfel încât cetăţenii de acasă să acceseze o aplicaţie şi să-şi poată plăti locul de parcare, iar în câteva secunde să le apară colegilor de la Patrimoniu care locuri sunt plătite. În acest moment, procedura este extraordinar de greoaie. După ce trece perioada în care se pot plăti locurile de parcare, primim acea evidenţă de la DIT, iar colegii de la Patrimoniu muncesc o lună până compară baza de date de la DIT cu baza lor de date şi văd pentru câte locuri de parcare, din totalul de aproximativ 9000, s-a plătit taxa”, a mai spus Marian Murariu.
Botoşănenii care au rezervat un loc de parcare trebuie să achite taxa până pe 15 martie. Locurile pentru care nu se va plăti vor fi declarate libere şi vor fi scoase din nou la licitaţie. Taxa minimă pentru un loc de parcare este în acest an de 138 de lei, pentru persoanele fizice, respectiv 498 de lei pentru persoanele juridice.