Municipalitatea botoşăneană îşi extinde fondul locativ, nu numai prin locuinţe construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Potrivit legii, în patrimoniul oraşului intră şi apartamentele deţinute de botoşănenii care nu au urmaşi şi care, în timpul vieţii, nu au perfectat unele documente vizând o eventuală donaţie, sau vânzare cumpărare a respectivelor locuinţe către alte persoane.
Astfel, primăria a dobândit jumătate dintr-un apartament cu trei camere situat în municipiul Botoșani, pe Aleea Pinului
Alte două apartamente sunt în procedură de preluare, urmează să fie perfectate actele la notariat, unul în zona Mihail Kogălniceanu şi al doilea în cartierul Săvenilor.
„Dacă nu sunt moștenitori, aceste apartamente se iau în patrimoniul Primăriei. Noi am exercitat acest drept în ceea ce privește cele trei apartamente în discuție, cu remarca făcută că la unul dintre ele suntem co-proprietari și nu suntem proprietari pe întreg apartamentul. Unul dintre defuncți a avut moștenitori, dar nefiind căsătorit cu celălalt, jumătate a revenit Primăriei și jumătate moștenitorilor care și-au exprimat intenția să ne vândă drepturile pentru jumătatea lor de apartament”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului.
Pentru a cumpăra şi cealaltă parte din apartamentul de pe Aleea Pinului este necesară o hotărâre de Consiliu Local. Tot CL va stabili şi destinaţia acestor apartamente, respectiv locuinţe de serviciu, de necesitate, sau locuinţe sociale.
„Am întâmpinat o serie de dificultăți în ceea ce privește perfectarea actelor la notar pentru că procedura este laborioasă dar până la urmă am primit sprijinul din partea dumnealor. În general suntem sesizați de vecini sau de asociațiile de proprietari pentru că aceste apartamente rămân neîngrijite și facem toate verificările pe linie succesorală, pentru a vedea dacă sunt moștenitori”, a concluzionat Cosmin Andrei.