Ingrediente: 250 gr făină, 100 gr zahăr, 200 ml lapte, 100 gr unt, 1 ou, 1 linguriţă praf copt, esenţă rom
Pentru umplutură: 1 gutuie mare, 3 linguri zahăr, 1 cubuleţ unt, 1 praf scorţişoară,
Mod de preparare: Caramelizăm zahărul şi adăugăm untul. Amestecăm până se omogenizează şi adăugăm gutuia curăţată de coajă şi tăiată cubuleţe mici. Adăugăm scorţişoară după gust şi lăsăm pe foc până se înmoaie gutuile. Într-un bol amestecăm făina, zahărul şi praful de copt. Adăugăm untul moale, oul, laptele şi esenţa şi omogenizăm. Punem hârtiuţele pentru brioşe în forme şi le umplem cam o pătrime cu aluat. Adăugăm apoi câte o lingură de umplutură şi o acoperim cu restul de aluat. Dăm la cuptor la foc iute în primele cinci minute apoi la foc mediu până se rumenesc. Lăsăm să se răcească apoi servim.