Justiţia din România dă cu stângul în dreptul, iar cei favorizaţi sunt tot infractorii. Capturat anul trecut de poliţiştii botoşăneni, după ce a fost dat în urmărire internaţională de autorităţile din Belgia, un individ în vârstă de 30 de ani, Marian Radu T., venit din Făgăraş şi aciuat în judeţ, nu a fost extrădat pe motiv că ar mai avea două dosare penale la parchetele din Făgăraş şi Dorohoi, care urmau să fie soluţionate. Prin urmare, magistraţii Curţii de Apel Suceava l-au pus atunci în libertate şi au dispus amânarea predării acestuia, în ideea ca bărbatul să fie extrădat după ce îşi va soluţiona problemele judiciare din ţară, asta însemnând după executarea unei eventuale pedepse, dacă era condamnat.
Ancheta de la Dorohoi a fost finalizată destul de repede, iar individul a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis. Ba mai mult, în luna septembrie braşoveanul a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu executare. Doar că, speculând bunăvoinţa judecătorilor suceveni, înaintea de a fi încarcerat individul a dispărut de la domiciliu şi a fugit mai apoi din nou peste hotare. Prin urmare, condamnarea dispusă de Judecătoria Dorohoi a fost în van. Ba mai mult, făcând o socoteală simplă, rezulta că două mandate emise pe numele aceluiaşi infractor nu au mai fost puse în executare.
Fugar prins în Marea Britanie
Norocul s-a ivit de unde se aşteptau toţi mai puţin. Asta pentru că individul aciuat pe lângă Dorohoi, a fost prins în Marea Britanie. Capturat de poliţiştii britanici pe 23 octombrie, individul a fost încătuşat şi făcut pachet. Dar nu a fost trimis în România, de unde tocmai fugise şi unde beneficiase de clemenţa magistraţilor, ci a fost „livrat” belgienilor, care îl căutau de mai mult timp pentru o tâlhărie comisă prin 2015. Aşa se face că deşi poliţiştii botoşăneni l-au încătuşat la un moment dat pe individ, mandatul emis pe numele lui de Judecătoria Dorohoi va fi pus în aplicare când braşoveanul va binevoi să se întoarcă în ţară. Asta dacă nu cumva autorităţile române vor trebui să emită la rândul lor un mandat european de arestare pentru ca acesta să fie capturat de poliţiştii din celelalte state ale Uniunii Europene.