Ingrediente: 1/2 pachet unt, 700 g frunze de spanac, 1/2 ceapă, 2 cuişoare, 3 căţei usturoi, 3 linguri făină, 400 ml lapte, sare, piper
Mod de preparare: Topim o lingură de unt la foc mic-mediu într-o cratiţă înaltă şi adăugăm spanacul. Punem capacul şi lăsăm pentru 1-2 minute, apoi ridicăm şi întoarcem frunzele. Continuăm procesul până când opărim tot spanacul. Separat, topim restul de unt şi sotăm ceapa tocată mărunt pentru câteva minute, alături de cele două cuişoare. Înlăturăm cuişoarele după 5-6 minute, adăugăm făina şi amestecăm rapid, apoi încorporăm laptele rece şi continuăm să amestecăm până ce sosul se îngroaşă, la foc mediu. Adăugăm sare şi piper, după gust, urmate de spanacul scurs şi uscat cât mai bine posibil.