spot_img
vineri, noiembrie 22, 2024
HomeTurismComuna Moieciu, o oază de relaxare

Comuna Moieciu, o oază de relaxare

Comuna Moieciu este locul ideal pentru o vacanţă relaxantă în natură în care turiştii pot descoperi frumuseţea vieţii simple de la ţară.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

 

Aflat nu departe de Castelul Bran, acest loc mirific şi-a păstrat cu sfinţenie frumuseţea de odinioară, Moieciu fiind printre puţinele localităţi care încă se mai poate mândri cu o atmosferă autentică românească, nu doar cu peisaje de neuitat.

Comuna Moieciu se află în Ţara Bârsei, la aproximativ 30 de kilometri de Braşov, pe drumul care leagă Piteşti de Braşov şi este formată din şase sate, şi anume Moieciu de Sus, Cheia, Moieciu de Jos, Drumul Carului, Peştera şi Măgura. Toate aceste localităţi minunate au intrat în atenţia turiştilor dornici de noi destinaţii frumoase, mai ales datorită faptului că se află la mai puţin de trei kilometri de Castelul Bran. Dar asta nu înseamnă că fiecare localitate din comuna Moieciu nu îşi are propriul farmec şi atracţii turistice inedite.

 

Obiective turistice

 

Moieciu este locul ideal pentru o vacanţă relaxantă în natură în care să descoperiţi sau să redescoperiţi frumuseţea vieţii simple de la ţară. Dacă până în ultimii ani principala activitate a locuitorilor acestei comune era agricultura, în prezent agroturismul s-a dezvoltata atât de mult în această zonă încât majoritatea celor care vizitează frumuseţile judeţului Braşov şi mai ales Castelul Bran, aleg să se cazeze la una dintre pensiunile fermecătoare din Moieciu. Acest loc minunat este apreciat şi pentru aerul foarte ozonat care este benefic sănătăţii, astfel încât o vacanţă în această zonă chiar înseamnă că veţi merge la aer curat.

Printre cele mai inedite lucruri pe care le veţi găsi în Moieciu se numără şi o instalaţie tradiţională de prelucrare a lânii, o piuă, un joagăr, o moară, acestea fiind printre puţinele piese originale rămase în ţara noastră.

 

Căsuţa cu imagini

 

În localitatea Moieciu de Sus nu trebuie să rataţi Biserica Adormirea Maicii Domnului, o adevărată oază de linişte de unde puteţi să vă delectaţi cu panorame absolut minunate, sau Căsuţa cu Imagini, un muzeu inedit ce prezintă istoria fotografiei.

Moeciu de Sus este şi locul ideal de unde puteţi porni pe diferite trasee turistice prin Parcul Natural Bucegi, pe la Şaua Strunga Mare, prin Valea Seciu sau până la vârful Colţii Ziliştii, la o altitudine de 1.218 metri.

 

Peştera Liliecilor

 

În apropiere de localitatea Peştera veţi descoperi o sumedenie de trasee bine marcate ce duc prin locuri uimitoare. Traversaţi Şaua Joaca, o trecătoare din Piatra Craiului, de unde veţi putea admira o panoramă incredibilă peste vârful La Om. Temerarii pot escalada piscurile ce se ridică impunătoare peste regiune şi vor fi răsplătiţi cu peisaje incredibile din punctele de belvedere Padina Popii, vârful Padinii Închise, Poiana Zănoaga sau vârful Turnu.

Totuşi cea mai importantă atracţie turistică din localitatea Peştera este o peşteră. Peştera Liliecilor este un adevărat monument al naturii între versanţii Munţilor Piatra Craiului şi Bucegi. Deşi nu este amenajată, această cavernă a devenit foarte populară printre turiştii care îşi petrec vacanţa în regiunea Moieciu-Bran, datorită locuitorilor săi. Aşa cum spune şi numele, Peştera Liliecilor găzduieşte numeroase colonii de lilieci, climatul din interiorul cavernei fiind umed şi cald.

 

Cascada La Chişătoare

 

Un alt loc ce vă va impresiona cu frumuseţea sa unică este Cascada La Chişătoare, nu departe de Cheile Grădiştei. Această rezervaţie bio-geologică este faimoasă deoarece pe timp de iarnă apa cascadei îngheaţă, formând adevărate coloane de gheaţă. În sezonul cald, cursul lin al apei se strecoară uşor prin muşchiul ce acoperă peretele de stâncă. Aflată la o altitudine de 900 de metri, Cascada La Chişătoare are o înălţime de aproximativ 20 de metri.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
ninsoare ușoară
1.1 ° C
1.6 °
-0 °
71 %
0.9kmh
100 %
vin
3 °
sâm
1 °
Dum
1 °
lun
4 °
mar
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Multă lume încă nu s-a hotărât cu cine votează. O fi din cauza ofertei bogate.

EDITORIAL

Cu stupoare constatăm în aceste zile că în mizerabila „Ciorbă” (am făcut referire la Vladimir Ciorbă, soțul pesedistei Laura Vicol, unul din creierele acestei...

EPIGRAMA ZILEI

Tot votând răul cel mai mic N-am realizat nimic Așadar și prin urmare Încercăm cu ăla mare?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...