Ingrediente: 400 g piept de pui, 3-4 linguri ulei, 1 ceapă mare, 1 morcov mic ras, 500 g roşii, 1 linguriţă oţet balsamic, 2 căţei mari usturoi – pisaţi, 450 g mazăre congelată, 300 ml supă pui, câteva crenguţe cimbru, sare, piper, 1 linguriţă făină
Mod de preparare: Călim pieptul de pui tăiat cuburi, asezonat cu sare şi piper în ulei, la foc mediu, până se rumeneşte uşor pe ambele părţi. Scoatem puiul din tigaie şi îl lăsăm să se odihnească cât timp prăjim ceapa şi morcovul. Adăugăm roşiile decojite şi tăiate cuburi. Punem puiul înapoi în tigaie, adăugăm crema de oţet balsamic, cimbru, usturoiul şi mai călim puţin, apoi punem mazărea. Turnăm supa clară de pui şi lăsăm să fiarbă 5 minute. Răsturnăm totul într-un vas termorezistent cu capac şi mutăm vasul în cuptorul preîncălzit. Când e aproape gata scoatem 5-6 linguri din sos, dizolvăm făina în el şi îl punem iar în vas. Amestecăm, astfel încât să omogenizăm sosul, şi mai lăsăm în cuptor 10-15 minute (fără capac).