Ingrediente: 1 cocoş mare, 1 kg amestec legume, 200 gr orez prefiert, 3-4 morcovi, 3-4 cepe, 5-6 cuişoare, 2 legături ceapă verde, 100 gr unt, 3-4 crenguţe de rozmarin, 1 căpăţână usturoi, 5 linguri ulei, 2 linguri condiment pentru carnea de pui, boia de ardei, sare, piper
Mod de preparare: Punem cocoşul la fiert. În apă în care a fiert adăugăm morcovii şi ceapa şi cuişoarele. Tocăm ceapă verde şi o călim în unt. Adăugăm legumele şi sotăm uşor. Adăugăm orezul ce a stat în apă 15-20 minute. Omogenizam compoziţia şi asezonăm cu sare şi piper. Scoatem cocoşul din apă, apoi îl umplem. Pisăm usturoiul, adăugăm condimentul pentru pui, sare şi piper şi frecam cu ulei până obţinem o pastă. Masăm puiul cu pasta obţinută. Garnisim puiul cu crenguţele de rozmarin şi îl punem în tavă unsă cu foarte puţin ulei. Legăm picioarele şi dăm la cuptor.