Ingrediente: 10 dovlecei mici, 500 ml supă de pui, 450 gr carne tocată, 1 ceapă, 1 morcov, 1 roşie din conservă + 3 linguri bulion, 50 gr orez, mărar, ¼ legătură pătrunjel, 3 linguri ulei, sare, piper, 2 ouă, 2 gălbenuşuri, 2 linguri făină, 4 linguri suc lămâie, mărar
Mod de preparare: Se taie dovleceii. Se toacă ceapa şi morcovul, apoi se călesc. Se adaugă roşia, sucul, orezul şi verdeţurile. Se răstoarnă totul peste carne şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă şi ¼ cană de apă rece şi se frământă. Cu acest amestec se umplu dovleceii, care se aşează într-o tavă. Se adaugă supa şi se presară sare. Se aduce conţinutul oalei la fierbere apoi se dă la cuptor. Pentru sos se bat ouăle cu făina şi sucul de lămâie. Se adaugă supa rămasă fierbinte, apoi se pune oala pe foc mic amestecând până sosul s-a îngroşat, apoi adăugaţi mărarul, condimentând cu sare şi piper.