Ingrediente: 1 kg peşte mai mărunt, 1 kg peşte mai mare, de preferat crap sau fitofag, 2 morcovi, 2 roşii, 1 ardei gras mic, 2 cepe, 1 pătrunjel rădăcină, 2 cartofi, sare, piper, leuştean tăiat fin, ¾ litru borş, ardei iute
Mod de preparare: Curăţaţi peştele. Zarzavatul, în afară de cartofi, se taie fideluţă şi se pune la fiert în apă cu sare şi piper. Când este aproape fiert, se adaugă cartofii tăiaţi cuburi mici şi peştele mic. Se lasă să fiarbă, după care se strecoară. Supa se pune din nou la fiert şi când clocoteşte, se adaugă peştele mare, porţionat în bucăţi potrivite. Se lasă să fiarbă circa 10 minute, după care se adaugă borşul. Se mai da câteva clocote, după care se serveşte presărat cu leuştean tocat fin şi ardei iute.