Delicii culinare şi muzică populară pe pietonal (video) – De la porc la proţap la berbec fiert în vin

Bucate tradiţionale pe alese, muzică populară şi multă distracţie. De asta au parte botoşănenii în aceste zile pe Pietonalul „Unirii” din municipiul Botoșani, care găzduiește un eveniment dedicat conservării bucătăriei tradiționale moldovenești. O gamă largă de bucate „ca acasă” sunt preparate chiar în fața Muzeului Județean, botoșănenii putând gusta de la mici şi frigătui până la tochitură la ceaun sau porc la proţap, toate preparate chiar acolo.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Producătorii au început să își deschidă standurile începând cu ora 10:00, de la aceeași oră putând fi ascultată și muzica folclorică, iar pe scena amenajată pe pietonal se vor desfăşura mai multe concerte de muzică populară.

Comercianţii participanţi la eveniment dispun o variată de produse tradiţionale: pastramă de oaie, sarmale, preparate din carne la grătar, fasole cu cârnaţi şi/sau costiţă, must, bere, sar şi sucuri sau dulciuri.

De asemenea, botoşănenii vor putea cumpăra şi produse artizanale de la producători veniţi cu narfa expusă pe pietonal.

Festivalul de Gastronomie Tradiţională Moldovenească este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, în parteneriat cu Primăria Municipiului Botoşani.

Botoşănenii care doresc să guste din bucate vor fi nevoiţi să plătească următoarele sume:

mici – 3 lei/buc
cartofi – 3 lei/100g
hamsii, cârnaţi – 5 lei/100g
ceafă, piept de pui, piept de porc, jambon de porc – 6 lei/100g
pastramă de oaie – 12 lei/100g
turte – 3 lei
fasole cu ciolan/cârnaţi – 25 lei porţia
berbec la ceaun sau porc la proţap – 35 de lei porţia de 250 de grame
pastramă de berbec fiartă în vin – 10 lei/100 g
sarmale 15 lei/5 buc
borş de găină de casă – 15 lei/470 ml
must sau vin natural – 5 lei paharul de 250 ml şi 8 lei cel de 400 ml

Deja ai votat!