Ziua de astăzi va fi caracterizată printr-o scădere bruscă a temperaturilor, maximele fiind chiar cu 10°C mai mici decât astăzi, înregistrându-se 18°C, pe fondul unui cer noros. Pe alocuri vor cădea și ploi dimineața și după-amiaza.
Temperaturile se vor menține așa pe parcursul zilelor de miercuri și joi, chiar dacă soarele va încerca să spargă plafonul de nori și chiar va reuși pe alocuri. Minimele vor continua să scadă spre 4°C, temperatură pe care o vor atinge vineri noaptea, zi în care se va înregistra și cea mai scăzută maximă diurnă de numai 16°C.
De sâmbătă vremea reintră într-un proces ușor de încălzire, temperaturile maxime urmând a depăși din nou 20°C, în timp ce minimele se vor apropia de intervalul 8°C-10°C.
Temperatura medie a solului la adâncimea de cinci centimetri va fi cuprinsă între 12°C şi 25°C, optimă continuării pregătirii patului germinativ în vederea însămânţărilor de toamnă, precum şi desfăşurării fazelor incipiente de vegetaţie la culturile (rapiţă şi orz) înfiinţate până în prezent, respectiv, germinare şi răsărire.
Sub aspect pluviometric, se prognozează ploi locale, izolat sub formă de aversă, însoţite de descărcări electrice şi intensificări temporare ale vântului, acestea fiind nesemnificative din punct de vedere agricol. Rezerva de apă în stratul de sol 0-20 cm/ogor se va încadra în limite scăzute şi deosebit de scăzute, seceta pedologică instalându-se deja.
La floarea-soarelui se va semnala maturitatea deplină, continuându-se şi local chiar finalizându-se lucrările de recoltare. Porumbul îşi va definitiva faza de maturitate în ceară, plantele aflându-se predominant la maturitatea deplină şi recoltarea.
Sfecla de zahăr se va accentua procesul de acumulare a zahărului în rădăcină, iar la cartof vor predomina uscarea vrejilor şi recoltarea.
În majoritatea plantaţiilor, pomii fructiferi şi viţa-de-vie se vor afla la creşterea şi coacerea fructelor/boabelor, acumularea zahărului, precum şi recoltarea la soiurile ajunse la maturitatea de consum.