Consilierii municipali botoşăneni au demonstrat astăzi că pentru ei prioritar este războiul politic, nu dorinţa de a colabora pentru a rezolva problemele urbei. Motivul scandalului l-a reprezentat proiectul privind modificarea organigramei Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, care viza inclusiv mutarea unui angajat de la stadion la padocuri. Angajatul este cel care a depus un memoriu la CL în care s-a plâns de comportamentul lui Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.
„Haideți să așteptăm să vedem ce spune Poliția, cum se termină dosarul în instanță, ce spune comisia și după aia să-l mutăm la padocul de animale. De ce vreți să-l pedepsiți? Și de ce îl susțineți pe domnul Țurcanu în continuare? Faceți propunerea asta în CL ca să-l mutați exact pe omul acesta care se chinuie să spună ce a pățit. Și nu puteți lua nicio măsură la adresa domnului Țurcanu”, i-a reproşat Cosmin Andrei primarului Cătălin Flutur.
În replică, primarul i-a răspuns că promovează orice proiect de hotărâre care vine de la instituțiile subordonate. „Eu credeam că și padocul și stadionul și Sala Polivalentă, dacă vorbim de DSPSA, toate aparțin de municipiu. Acum cine ar trebui să muncească la padocuri? Roboți sau cine? Este o modificare de post, nu vorbim de persoane, ci de post. A, anticipați că se va întâmpla lucrul acesta. Și chiar dacă ar fi așa, care e problema? Ăia care lucrează acum la padoc nu sunt salariați ai Primăriei Botoșani?”, a spus Cătălin Flutur.
Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, a explicat că respectivul angajat este lăcătuş mecanic, iar la padoc ar avea front de lucru pe măsura calificării sale.
Reacţia primarului nu a rămas fără ecou în tabăra social democrată, Mihai Tincu afirmând „nu e moral”. „Ce nu e moral? Să lucrezi?”, i-a replicat primarul.
Proiectul cu modificarea organigramei a fost respins la vot.
Circul a continuat la proiectul care viza numirea comisiei, care să analizeze situaţia de la Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement. Stabilirea comisiei urma să se facă prin vot secret. Social democraţii i-au propus în comisie pe Cosmin Andrei, Gabriel Tănasă și șeful serviciului resurse umane din cadrul Primăriei, iar liberalii pe Marius Oroșanu. După câteva minute, liberalii au anunţat că nu participă la vot şi au părăsit sala, în ciuda apelurilor făcute de consilierii PSD. Social democraţii au urmat procedura de vot, însă în final s-a anunţat că proiectul nu poate fi votat, din lipsă de cvorum. În sală erau doar 11 consilieri şi trebuiau să fie 12. În aceste condiţii, proiectul va fi dezbătut într-o şedinţă viitoare.