Ingrediente: o conopidă mică, 50 gr brânză rasă, 1/4 legătură pătrunjel, 2 fire de mărar, 1 vârf cuţit seminţe de fenicul măcinate, o ceapă mică, 1 căţel usturoi, 20 gr făină, 1 ou, 2 linguri lapte, ulei, sare, piper
Mod de preparare: Conopida o desfacem bucheţele şi o fierbem după care o lăsăm la răcorit. Călim ceapa tocată fin, iar ulterior adăugăm şi usturoiul strivit. Mărunţim conopida cu amestecul de ceapă-usturoi, verdeţurile tocate mărunt şi feniculul. Adăugăm brânza răzuită, faină, sare şi piper şi amestecăm. Adăugăm oul bătut cu lapte şi omogenizăm. Încingem o tigaie cu ulei, iar cu o lingură formăm în palmă o bilă din compoziţie pe care o aplatizăm. Prăjim clătitele, iar ulterior le scoatem pe şerveţele şi le ţinem acoperite cu un capac până la servire.