Ingrediente: 100 g zahăr, 100 ml ulei, 100 g iaurt, 100 ml suc de portocale, 275 g griş, 75 g migdale măcinate, o linguriţă praf de copt, vanilie, scorţişoară, 1 ou
Pentru sirop: 100 ml suc de portocale, 100 g zahăr, 3 linguri de apă
Mod de preparare: Într-un bol amestecăm cu telul zahărul, uleiul, iaurtul şi sucul de portocale. Adăugăm apoi grişul, făina de migdale, praful de copt, vanilia, scorţişoara şi la sfârşit un ou. Turnăm amestecul într-o tavă cu fundul detaşabil şi unsă cu unt. Coacem totul la 180°C. Imediat ce scoatem prăjitura de la cuptor, pregătim siropul, amestecând într-un vas, la foc mic, 100 g zahăr cu suc de portocale şi puţină apă. Turnăm siropul peste prăjitura caldă şi servim imediat, cu iaurt alături.