Ingrediente: un aluat foietaj, un ou, 400 g măsline cu sâmburi, 2 căţei de usturoi, ulei de măsline, organo, piper
Mod de preparare: Scoatem sâmburii măslinelor şi le condimentăm cu oregano. Adăugăm puţin ulei de măsline şi doi căţei de usturoi tocaţi mărunt. Punem amestecul în blender şi mixăm până obţinem o pastă. Turnăm pasta de măsline într-un vas şi condimentăm cu piper. Încingem cuptorul la 180°C. Întindem aluatul de foietaj şi îl ungem cu gălbenuş de ou. Cu o lingură întindem pasta de măsline pe toată suprafaţa aluatului. Tăiem în două aluatul, apoi rulăm fiecare jumătate. Când rulăm, încercăm să ridicăm puţin aluatul, ca pasta de măsline să rămână în interior. Ungem ruloul cu gălbenuş de ou. Tăiem fiecare rulou în bucăţi de aproximativ 2 cm grosime pe care le punem în tavă. Punem la cuptor 20 minute la 180°C.